Dit is het vernieuwde Beest van KTM: Super Duke 1290 R

0

Een van de toppers van de motorbeurs EICMA in Milaan werd gepresenteerd door de oranje orde uit Oostenrijk. Hier is de nieuwe KTM Super Duke 1290 R voor 2017.

KTM Super Duke R 2017

Zelf noemt KTM haar nieuwe creatie ‘The Beast 2.0’. En dat is niet overdreven want als er een beest op twee wielen bestaat, is het de KTM Super Duke R wel. Deze oranje muscle-naked is voor 2017 volledig vernieuwd. Hij wordt nog bruter dan ooit tevoren. KTM 1290 Super Duke R 2017

Specificaties

  • 1301cc v-twin motorblok
  • Het motorblok is opgepompt naar 177 pk
  • Gewicht is teruggebracht naar 195 kg
  • WP verzorgd hoogstaande vering
  • LED-koplamp is beestachtig bruut
  • Race-elektronica zoals quickshifter, wheeliecontrol en launchcontrol zijn verkrijgbaar

beast 2.0

We zijn helemaal weg van dit testosteron-beest. Niet alleen vanwege zijn waanzinnige specificaties (ik bedoel, een naked-bike met 177pk en zo weinig gewicht), maar ook vanwege het featureproof design. Kijk naar die koplamp! En dan die agressieve lijnen waaronder een kolossaal motorblok schuilt. Want waar de oude 1290 Super Duke R bekent stond als een hardcore wheelie machine, lijkt het erop alsof KTM deze naam verder wil uitdiepen. Meer pk’s en minder gewicht moet er voor zorgen dat deze motor nog makkelijker op één wiel te trekken is.

En als dat eenmaal gelukt is zorgt alles aan deze KTM ervoor dat iedereen op het terras getuige is van jouw voorbijgang. Optionele Akrapovic is dan natuurlijk wel essentieel. KTM 1290 Super Duke R 2017

Racemode

Oke, mocht je wel enthousiast worden van de nieuwe SuperDuke maar ‘m liever gebruiken voor serieuzere raceactiviteiten dan kan dat. Er zijn verschillende pakketen beschikbaar die er voor moeten zorgen om de Duke in juiste banen over het circuit te sturen. Zo is er het Performance Option Pack waarbij er een quickshifter en taction control op jouw model wordt geïnstalleerd. Met het Track Option Pack krijg je instelbare motormapping, anti-wheelie control, launch control, slip control en stabiliteitscontrol. Alles wat je nodig hebt op het circuit dus. Tot slot heeft dit pakket een Supermoto mode, waardoor je kan sliden, zoals de echte pro’s ook doen.

video

Meer foto’s

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply