Nieuwe 2017 Yamaha R6 is onderweg

0

Vorig jaar werden we verwent met de nieuwe Yamaha R1. Voor 2017 lijkt er ook een nieuwe Yamaha R6 in de pijpleiding te zitten. Laat maar komen!

2017 Yamaha R6

Volgens het Japanse Young Machine gaan we volgend jaar getrakteerd worden op een volledig nieuwe Yamaha R6. Het magazine heeft goede connecties met de fabriek waardoor het nieuws aannemelijk lijkt. Hoe de 2017 Yamaha R6 er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Hopelijk zullen de Japanse ontwerpers hun inspiratie niet teveel uit de nieuwe R1 halen; maar liever uit de Ducati 959 Panigale of F3 800 van MV Augsta. Of is dat net even teveel gevraagd?

Technische specificaties

Qua techniek is ook nog niets zeker; maar waarschijnlijk zullen ook de nieuwste technische snufjes in de 2017 Yamaha R6 terug te vinden zijn. Denk hierbij aan Traction Control, Wheelie Control en diverse Rijmodi. Uiteraard hopen we ook op een quickshifter, launchcontrol en slidecontrol. Prijstechnisch gezien is dat echter maar zeer de vraag; aangezien een scherpe prijs toch een absoluut vereiste blijft voor de Japanners. En dan natuurlijk de vraag over het vermogen: 140pk wellicht? We weten dat Yamaha 200pk uit een 1000cc vier-in-lijn kan persen, hoeveel paarden er worden ingeleverd bij 400cc minder is suggereren. Wat denk jij dat we kunnen verwachten? Deel het in een reactie hieronder.

Yamaha R6 geschiedenisles

De laatste echte update van de R6 stamt alweer uit 2010, 6 lange en eenzame jaren terug. In 1999 werd de eerste Yamaha R6 officieel geïntroduceerd, als kleinere 600cc variant van zijn grote broer. In de jaren die volgden bleek de R6 een gigantisch succesverhaal. Zijn strakke design, sportieve karakter en beheersbaar vermogen bleken goud. De laatste versie van de R6 stamt uit 2010, waarbij zijn 599cc vier-in-lijn goed is voor 122pk.

Afwachten

Wat betreft de 2017 Yamaha R6 wachten we geduldig af tot nader nieuws bekend wordt. En uiteraard zullen we dat ook even delen!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply