Nieuw speeltje van de Politie moet hardrijders pakken

2

De politie heeft een nieuw speeltje in het wagenpark: Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro. Met een soort gangster-filmpje is het de bedoeling dat de hardrijders onder ons flink bang gemaakt worden. Bij deze:

Gangster video

Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic ishet nieuwe snelle interventievoertuig (SIV) van de politie.

De komende jaren worden de huidige Volvo’s V70 vervangen door snelle Audi’s. Het gebruik van deze 'Snelle Interventie Voertuigen' en een extra rijopleiding voor deze auto, moet ervoor zorgen dat de politie beter kan optreden tegen criminelen die over de snelwegen razen. Denk daarbij aan ram- en plofkrakers en daders van andere zware delicten in snelle voertuigen, maar ook verkeershufters zullen minder snel uit het zicht verdwijnen.

Geplaatst door Politie Nederland op donderdag 29 maart 2018

Audi A6 Quattro

De nieuwe wagens gaan de oude Volvo V70’s opvolgen. Ze hebben een topsnelheid van 250 km/h, dat is 20 km/h hoger dan zijn voorganger. Hij zit binnen 5.5 seconden op de 100 en de 3.0 TDI-motor levert 320 pk. De nieuwe A6 heeft zelfs lichte bepantsering. Er worden er in totaal 90 geleverd en worden allemaal onderdeel van her speciale interventieteam.

Voor de serieuze hardrijders onder ons is het dus even opletten geblazen. Gelukkig hebben de superbikes van dit moment een topsnelheid van 300 km/h. Kan je ze nog net voorblijven.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

Leave A Reply