Nicky Hayden op 35 jarige leeftijd overleden

0

Afgelopen woensdag is Nicky Hayden betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk. De Amerikaan was aan het trainen op zijn wielrenfiets toen hij werd aangereden door een auto. Hayden raakte zwaar gewond aan bost en hersenen.

Het gebeurde allemaal in Italië. Direct na het ongeval is Hayden overgebracht naar een gespecialiseerde kliniek in Cesena. Daar vreesden de artsen al voor zijn leven. Hayden bleek te zwak om geopereerd te worden. Met de medische apparatuur werd de Amerikaanse wereldkampioen kunstmatig in coma gehouden.

Na een second-opinion van artsen uit de VS, werd besloten dat men niks meer voor Hayden kon doen. Op 35 jarige leeftijd overleed Nicky Hayden vandaag in bijzijn van moeder, zussen, broer en verloofde.

Nicky Hayden carrière

Nicky Hayden was nog altijd actief als coureur in de World Superbike. Daar reed hij voor het Red Bull Honda team, waar hij vorig jaar nog teamgenoot was van Michael van der Mark. In 2006 won Hayden zijn eerste en enige MotoGP-kampioenschap. Hij versloeg toen zijn vriend en rivaal Valentino Rossi met slechts vijf punten verschil.

Dit was tevens het zelfde jaar dat “The Kentucky Kid” de overwinning op het TT Circuit Assen op zijn naam schreef.

In 2016 hield Hayden het voor gezien in de MotoGP. Hij stapte over naar de World Superbike. Daar won hij in Sepang, Maleisië zijn eerste race. Later kwam hij nog een keer terug in de MotoGP, waar hij met open armen werd ontvangen. Hayden mocht de geblesseerde Jack Miller en Dani Pedrosa vervangen.

Hayden werd altijd gekenmerkt door zijn oprechte karakter en zijn nuchterheid. Dat maakte dat de Amerikaan het altijd goed kon vinden met collega’s en fans. Vandaag hebben we een grote persoonlijkheid uit de motorsport verloren.

Steun

Na deze dramatische gebeurtenis is het mooi om te zien hoe de auto en motorsport verbroederd. Talloze steunbetuigingen vanuit alle hoeken stromen binnen.

No words.. Thank you for being such an inspiring teammate. My thoughts go out to Jackie and the whole Hayden family.

A post shared by Michael van der Mark (@michaelvdmark) on

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply