MV Agusta in de verkoop

0

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft interesse getoond in het Italiaanse motormerk MV Agusta. Het merk zou dan onder de AMG tak van Mercedes onder gebracht worden. Dit meldt de Duitse krant Handelsblatt. Eerder dit jaar toonde Fiat ook al interesse in MV Agusta.

Toch geeft de erfgenaam van MV Agusta, Claudio Castiglioni, aan niet meer dan 30% van de aandelen te willen verkopen. Het is nog altijd een familiebedrijf met een rijke historie, dit willen ze bij MV graag in stand houden. Eerder maakte MV Agusta al flinke winst door de verkoop aan het Amerikaanse motormerk Harley-Davidson.  Door tegenvallende resultaten werd het merk weer teruggekocht voor een symbolisch bedrag.

Nadat in 2012 Ducati werd overgenomen door Audi, kan zijn concurrent Mercedes niet achter blijven. Mercedes was in 2012 ook geïnteresseerd in Ducati, maar toen ketste de deal op het laatste moment af. Nu lijkt de overname van MV Agusta niet ver weg te zijn.

Het Italiaanse racemerk zit sinds een paar jaar weer in de lift. Er zijn flink wat nieuwe modellen bij gekomen en de verkoopcijfers stijgen nog altijd. Door de nieuwe modellen minder exclusief te maken bereikt MV Agusta een grotere doelgroep. Deze nieuwe weg lijkt beloont te worden met de mogelijke verkoop van een groot percentage aandelen.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply