HEET: MV Agusta Dragster 800 RVS

0

MV Agusta gaat meer speciale edities bouwen. Het Italiaanse merk wil weer exclusiever worden, en gaat daarom de komende tijd met een aantal bijzondere modellen komen, in zeer beperkte oplages. Te Beginnen bij deze MV Agusta Dragster 800 RVS.

MV Agusta Dragster 800 RVS #01

En nee, RVS staat niet voor roestvrijstaal. De Italianen hebben hun naam zeer zorgvuldig uitgekozen. RVS staat voor “Reparto Veicoli Speciali”. Vrij vertaald betekent het afdeling speciale voertuigen. Deze nieuwe RVS #01 is gebouwd op Brutale Dragster 800. Het is trouwens niet de eerste special edition van dit type. Eerder verschenen al de RR, Reparto Corse en de Lewis Hamilton editie.MV Agusta Dragster 800 RVS01

Bijzonder aan dit model zijn niet alleen de cosmetische aanpassingen die er gedaan zijn, ook is de motor extreem licht gemaakt. 160 kilogram weegt de Dragster RVS in totaal. En dat te bedenken dat de driecilinder-in-lijn goed is voor 150 pk.

Daarnaast zijn er een aantal luxe onderdelen toegevoegd waar de kenner erg blij van wordt. Zo hebben we een volledig titanium uitlaatsysteem van SC-project. Dikke spaakwielen afkomstig van Kineo. Brembo monoblock remklauwen in combinatie met brute remschijven, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Genoeg geluld. Tijd voor de plaatjes! Mocht je trouwens interesse hebben, hij komt in beperkte oplage (maar niemand weet hoeveel precies) en de prijs is ook nog niet bekend. Maar reserveren kan altijd via je lokale MV-dealer.MV Agusta RVS01 dragster 800MV Agusta RVS01 dragster 800MV Agusta RVS01 dragster 800

Gerelateerde artikels

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.