MotoGP zelf ervaren? Koop een KTM RC16!

0

KTM gaat vanaf 2018 ook MotoGP motoren verkopen aan consumenten.

Voor de dames en heren die de MotoGP volgen is het geen verassing meer dat KTM vanaf volgend jaar ook mee gaat doen in de strijd om de snelste motor ter wereld te bouwen. Voor iedereen die de MotoGP niet volgen: KTM doet vanaf 2017 ook mee.

Het ultieme

De MotoGP is het ultieme, de absolute top, de Formule 1 onder de motoren. En stel je nou eens voor dat je dat zelf zou kunnen ervaren. Een motor die gemaakt is om de snelste rondetijden neer te zetten, een motor die 150kg weegt en 260pk aan boord heeft. Dat zou toch geweldig zijn? Vanaf 2018 wordt het voor iedereen mogelijk, want dan kan je een MotoGP machine bij KTM kopen. Ja, een echte die (bijna) net zo hard gaat.

Vorig jaar kwam Honda al met zijn MotoGP variant: de Honda RC213V-S. Liefhebbers hadden er jaren op gewacht, maar werden toch lichtelijk teleurgesteld door de heren van Honda. ‘Slechts’ 160pk in straatlegale uitvoering en geen pneumatische kleppen. In readytoracfe fromaat produceert de RC213 wel 215pk. Maar ook dat zijn er aanzienlijk minder dan waar we op gehoopt hadden. Honda’s MotoGP replica mag je echter wel op de openbare weg rijden, dat zal bij KTM niet aan de orde zijn.

Details

Om het MotoGP van KTM te kunnen bekostigen gaan ze dus ook replica’s aan consumenten verkopen. Die motoren zullen niet de 270 paardenkrachten hebben zoals de originele, maar 240pk is volgens de KTM-baas toch zeker haalbaar. Er zullen er ongeveer 100 stuks gebouwd gaan worden met een schappelijke prijs van slechts €100.000,- die luisteren naar de naam RC16. Start met sparen want dit wil je hebben!KTM RC16 MotoGP ktm-rc16-00

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply