Matchless is terug in de motorbranche

0

Het legendarische Britse motormerk Matchless is terug met de heuze Model X Reloaded!

Matchless is terug met de X reloadedDe huidige eigenaren van het merk hebben belooft om in November het nieuwe model van Matchless te lanceren. Dit gaat waarschijnlijk gebeuren tijdens de motorbeurs in Milaan. Recentelijk is het merk al nieuw leven in geblazen met het opstarten van een kledinglijn. Maar nu komt er dan ook weer een echte Matchless motorfiets op de markt.

Het nieuwe model; de Matchless Model X reloaded is geïnspireerd op een model dat meer dan 80 jaar geleden gebouwd werd, de Model X. De nieuwe versie van de X krijgt een 1916 cc sterke V-Twin van een Amerikaanse fabrikant genaamd S&S motor. De nieuwe Matchless mag dan wel heel klassiek ogen, dat is hij allerminst. Zo zijn er op twee standen voetsteunen gemonteerd, bij de ene neem je een sportievere houding aan en zitten je knieën strak tegen de tank. Bij de andere neem je de ‘cruiser’ houding aan en zitten je benen bijna gestrekt. Dit alles is mogelijk zonder zelf enige technische aanpassingen te hoeven doen. Ook het zadel is verstelbaar van hoogte, afhankelijk van jouw favoriete zitpositie. Ook de ‘Clip-ons’ zijn heel gemakkelijk te optimaliseren naar je eigen zithouding.

Maar natuurlijk is het design van de nieuwe Matchless hetgeen wat het meest opvalt. De fiets heeft prachtige lijnen, schitterende spaakwielen en een bijzondere tank. Van deze vormgeving kunnen de heren van Harley nog wat leren. Voor het ontwerp van de eerste nieuwe Matchless is de bekende Franco Malenotti in de arm genomen om samen met het ontwerpteam van Matchless aan de slag te gaan.

De technische gegevens die tot nu toe zijn vrijgegeven zijn niet heel spannend. Zoals hierboven genoemd is de motor uitgerust met een 1916cc V-Twin blok. De remmen zijn verzorgt door het Italiaanse merk Discacciati. Zowel voor als achter heeft de Matchless een enkele remschijf. Over het materiaal van de het frame is nog niks bekend. Voor de rest is het afwachten tot Matchless meer bekend gaat maken.

De kosten van de nieuwe X worden geschat op zo’n 38 000 euro. Best prijzig voor éénzitter. Hopelijk zullen de echte liefhebbers geen problemen hebben met het afrekenen van zulke bedragen.

Matchless is terug met de X reloaded

Bron: Motorcyclenews.com

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Comments are closed.