KTM komt bij MotoGP

0

KTM heeft bekend gemaakt dat ze in 2017 mee zullen gaan racen in de motoGP.

Voor de basis neemt KTM de RC8, de straatlegale superracer. Alle overbodige attributen worden eraf gehaald en de motorfiets wordt nog sneller gemaakt door middel van een V-4 motor. De RC16, zo gaat ie heten.

De SEO van KTM heeft dit vandaag bekend gemaakt in een interview met de Zwitserse site, Speedweek.

Er zal geen compleet fabrieksteam komen, maar KTM gaat wel een team voorzien van zijn race-ervaring en race-onderdelen. Jammer, want wij zien graag de oranje kleuren van de KTM over de GP-circuits zien racen.

Ben jij als enthousiaste motorfan erg blij geworden? Dan hebben wij nog extra goed nieuws. Voor de welgestelden onder ons: de KTM RC16 gaat ook verkocht worden. Voor zo’n 200 000 euro  heb jij een echte MotoGP circuit racer!

Wij moeten helaas nog even door sparen, maar we zien in 2017 de KTM graag te gemoed. Hopelijk kunnen de Oostenrijkse machines voor wat extra spanning voorin zorgen.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply