KTM bouwt Special Edition van barbaarse Super Duke R

2

De 1290 Super Duke R is de krachtigste én meest barbare naked die er te koop is. KTM komt nu met een Special Edition van deze oranje krachtpatser.

En dat betekent een 1301cc V-Twin motorblok die een angstaanjagende 180 pk produceert zonder wheelie control en zonder kuip. Wat neer komt op een constant stijgerend wild beest dat je eerder probeert te vermoorden dan je snel op je locatie te brengen.

Maar dit bezetene motorblok wordt ook geleverd als je een standaard 1290 Super Duke R besteld. De Special Edition van KTM’s supernaked wordt geleverd met een paar extra opties waarvan er automatisch een grijns op je gezicht verschijnt. In de ‘Special Edition’ mogen we daarnaast genieten van een aantal extra KTM PowerParts. Klinkt goed, is het ook.

Zo is de KTM 1290 Super Duke R Special Edition uitgerust met een Akrapovič titanium uitlaat die zorgt voor gewichtsverlies, verbeterde vermogensopbouw en natuurlijk het onvervalste geluid dat hoort bij een dikke V-Twin. Speciale golvende schijfremmen met Brembo monoblocks zorgen voor betere remstabiliteit en feedback bij zwaar gebruik en de stijvere kroonplaat zorgt voor preciezer insturen tijdens de remsessies.

Speciaal voor circuitgebruik is de machine voorzien van instelbare stuurhendels en ergonomisch zadel. Diverse carbon coverplaten en een speciaal spuitwerk zorgen voor het nodige uiterlijk vertoon. Begin 2016 staat de motor in de showroom.KTM 1290 Super Duke special edition

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Pingback: Top 10 motoren die toe zijn aan vernieuwing | MotorFans.nl

  2. Pingback: Specificaties Yamaha MT-10 bekend | MotorFans.nl

Leave A Reply