KTM komt met retesnelle 1290 Super Duke GT toerracer

1

KTM gaat een retesnelle toermachine bouwen. Ze noemen hem de KTM 1290 Super Duke GT en is begin 2016 leverbaar.

En dat is goed nieuws, want een knotsgekke rubberverslinder is waar we gek op zijn. Het hart van deze nieuwe KTM 1290 Super Duke GT is afkomstig van de (klinkt logisch) 12900 Super Duke en is met wat lichte modificaties in het nieuwe GT frame gestoken. Het gigantische 1301cc V-Twin blok produceert nu een malse 173 pk en 144 Nm aan tractie. Dat zijn 13 pk’s meer dan de BMW S1000XR en de Ducati Multistrada, dat wordt een interessant sprintje. het totaalgewicht van de GT komt rijklaar op 228 kilogram.

De oranje toerracer is uitgerust met een instelbaar windscherm, die zorgt voor uitstekende windbescherming, een verlengd en versterkt subframe om een setje zware reiskoffers aan te hangen, 23 liter brandstoftank en een setje sport-touring rubber van Pirelli. De verhoogde poten zorgen voor voldoende grondspeling, om de GT lekker plat door de bochten te jagen. Diezelfde vering is volledig aanpasbaar en heeft een semi-actieve voorvork, die de stijfheid van de demping direct aanpast aan de ondergrond.

Daarnaast is de GT uitgerust met allemaal opties die graag ziet op een sportieve toermotor. Ride-by-wire zorgt dat de Oostenrijker aan de Euro4 norm voldoet, de drie rijmodi Comfort, Street en Sport zorgen voor optimale afstelling, ABS en hellingshoek ABS zijn standaard, net als de Brembo radiale remklauwen, cruise control, quickshifter, bandendruk meter, handvat verwarming en adaptieve bochtenverlichting. Optioneel is het Hill Hold Control, dat helpt bij wegrijden op een steile helling (ook gezien bij Ducati) en aanpasbare motorrem.

Klinkt goed allemaal. Eindelijk serieuze concurrentie voor de XR van BMW en we hebben zo’n vermoeden dat juist het gebrek aan karakter bij onze Beierse vriend juist het sterkste punt van de nieuwe KTM 1290 Super Duke GT. Voor €20.450,- staat deze motor bij jouw in de schuur.KTM 1290 Super Duke GT

Meer 2016 motornieuws? Hier vind je het.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: De 10 mooiste motoren van 2016 | MotorFans.nl

Leave A Reply