Een interview met de oprichters van MotoShare: maakt motor delen toegankelijk

0

Afgelopen week hadden we een interview met de oprichters van MotoShare. Een platform dat het mogelijk maakt je motor te delen met andere motorrijders.

Delen? Hoe bedoel je delen? Een motor deel je toch niet schoot er direct door mijn hoofd. Al die imbecielen die niet kunnen rijden, maar wel op mijn kostbare motor stappen? Dacht het dus even niet he. Precies deze gedachte zorgde ervoor dat ik bijzonder nieuwsgierig werd. Want ik ben waarschijnlijk niet de enige die zijn motor als zijn kindje beschouwd. Hoe zouden ze dit bij MotoShare hebben aangepakt? Ik kom er achter tijdens dit interview.


MotoShare, wat is dat precies?

MotoShare is eigenlijk een nieuw motordeelplatform”, aldus Jos Huisman, de algemeen directeur van MotoShare. “Hier is het mogelijk om veilig en betrouwbaar van elkaars motor te genieten, zonder dat je een fortuin kwijt bent aan het huren van motor bij een commerciële instelling.”

Een deelplatform, vertel meer.

motoshare“Er zijn talloze motorrijders die hun motor maar mondjesmaat gebruiken. Voor veel eigenaren is de motor voor het plezier en is het geen noodzakelijk vervoersmiddel. Anderzijds zijn er ook veel mensen die wel een motorrijbewijs hebben, maar geen eigen motor. Zij hebben geen plek of vinden het misschien teveel gedoe. Die twee groepen samenbrengen is precies wat MotoShare wil doen. Je kan het misschien wel vergelijken met de internationale website Airbnb, waarbij woningeigenaren tijdelijk hun huis kunnen verhuren.”

Voor wie is MotoShare?

“Eigenlijk voor iedereen die motor rijdt. We zijn op het idee gekomen toen bleek dat heel veel mensen met een motorrijbewijs geen eigen motor hebben. Daarnaast zijn er veel motoreigenaren die hun motor niet dagelijks gebruiken. MotoShare is dus voor de mensen die geen zin hebben een eigen motor te kopen en voor de mensen die de vaste lasten van hun motor wat willen verlichten. Daarnaast is het bij MotoShare natuurlijk mogelijk om eens op een andere motor te rijden dan je eigen. Iets dat altijd leuk is om te doen, helemaal als je opzoek bent naar een nieuwe motor.”

Alles leuk en aardig, maar hoe weet ik zeker dat mijn motor heel terug komt?

“We hebben een samenwerking met verzekeringsmaatschappij OHRA. Bij iedere overeenkomst is zowel de huurder als de verhuurder all-risk verzekerd. Mocht er iets gebeuren, zijn beide partijen in ieder geval goed verzekerd. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je gehuurde motor onderweg stilvalt. In dat geval staat de ANWB klaar om de motor te komen oppikken.”

En voor de mensen die eventueel misbruik van de situatie willen maken, is daar ook aan gedacht?

“Zeker. Het is namelijk zo dat de verhuurder de huurder kan beoordelen en andersom ook. Als hij achteraf niet tevreden is geweest over de overeenkomst kan hij dit aangeven. Zo bouwt iedere huurder een eigen profiel op van beoordelingen. Voordat de overeenkomst plaats vind kan de verhuurder zelf bepalen of hij toestemming geeft op het verzoek van de desbetreffende huurder. Op deze manier willen we een veilige community creëren vol met motorliefhebbers.”

Klinkt goed. Hoe gaat het in de praktijk?

“Erg goed. Er melden zich steeds meer motoreigenaren aan vanuit alle hoeken van het land. Ook de aantal verhuren loopt steeds verder op. Het is natuurlijk zo dat als je eens een motor wil huren bij een dealer, je al snel honderden euro’s kwijt bent voor een weekendje sturen. Via MotoShare is er een groot aanbod van verschillende motoren die je tegen een aantrekkelijke prijs kan rijden. Ook handig als je opzoek bent naar een nieuwe motor, maar je wil ‘m eerst in de praktijk testen. Daarnaast willen we graag enthousiaste motorrijders met elkaar in contact brengen. De community groeit ook steeds verder. In de winter zal het wat rustiger gaan maar volgend jaar gaan we verder knallen!”


Conclusie

Uit ons interview met MotoShare blijkt dus dat de het online platform een nieuwe markt aanboort in motorland, om zo het motorrijden laagdrempeliger te maken. Dit doen ze op een leuke en non-commerciele manier. Alle mogelijke problemen die zouden kunnen ontstaan lijken goed afgedekt waardoor het huren en verhuren van je eigen motor best aantrekkelijk wordt!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply