Vanaf dit weekend: Harleys 25% duurder

0

Amerika en Europa zijn in een hevige handelsoorlog verwikkeld. Trump vond het nodig een extra importheffing van 25% op staal en 10% op aluminium in te voeren. Als reactie trok Europa een blik tegenmaatregelen open waar onder andere een flinke prijsverhoging van Harley-Davidson motoren bij hoorde.

Harley-Davidson 25% duurder

Alle nieuwe Harley-Davidson motoren die vanaf dit weekend (23 juni) uit Amerika besteld worden, zijn 25% duurder geworden. Een flinke prijsstijging, want waar normaal 20k betaald moest worden voor een nieuwe H-D, zal dat vanaf nu ineens 25k zijn.

Een flink probleem voor de Harley dealers in Nederland, zij zullen het lastig gaan krijgen met deze prijsstijging. Voor iedereen die van plan was een nieuwe Harley aan te schaffen: alle modellen die nu in de winkel staan hebben nog de oude prijs. Pas als jij een nieuwe motor bestelt die nog gemaakt moet worden, moet er 25% extra belasting afgetikt worden.

Importheffingen

Niet alleen Harleys worden flink duurder. Ook Levi’s jeans en Bourbon whiskey moet het ontgelden. Maar ook sigaretten, make-up en mais worden extra belast. Let op: het geldt alleen op producten die echt in Amerika gemaakt worden.

Of de importheffingen op korte termijn weer worden opgeheven hangt af van de VS. Zodra zij hun heffingen op staal en aluminium terugdraaien volgt Europa direct.

Toch maar even snel dat showroom-modelletje halen dus, voordat hij flink in prijs is gestegen.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply