Officieel: Honda RC213V-S MotoGP replica

4

Zojuist heeft Honda de straatversie van hun MotoGP machine onthuld. De snelste straatmotor allertijden luistert naar de naam RC213V-S en is nagenoeg identiek aan de machines van Marquez en Pedrosa.

De Honda RC213V-S, een overweldigende motor waar het hart van menig motorfan doet van overslaan. De RC213V-S is een motor die vrijwel identiek is aan de machine waar Honda momenteel mee racet in de MotoGP. De motor is gebouwd om het exclusieve gevoel van een MotoGP machine toegankelijk te maken voor iedereen. Iedereen met een uitpuilende portemonnee en een bekende naam binnen de bescheiden motorbranche.

Honda RC213V-S specificaties

Het motorblok

Laten we direct beginnen met het belangrijkste: wat zijn de specs van deze brute krachtbron. De V-S wordt aangedreven door de watergekoelde V-4 van 999 cc, exact dezelfde als uit de MotoGP. Alleen de zuigers hebben een iets andere vorm zodat het blok niet naar ieder ritje een complete revisie hoeft te ondergaan. De krachtbron weet ongeveer 215 pk aan het asfalt te smeren. Dat is 15 pk meer dan de nieuwe R1 en de nieuwe S1000RR. De 6-traps versnellingsbak met droge, ‘slipper’ koppeling en quickshifter zorgt voor een supersnelle wisseling tussen de versnellingen.

Carrosserie

De kappenset is volledig vervuld uit carbon en is gespoten in de traditionele Honda kleuren. Een van de oorzaken dat het drooggewicht niet boven de 160 kilogram uitkomt.

Remmen

Afremmen doe je met behulp van de remschijven en remklauwen van Brembo. Anders dan in de MotoGP zijn de schijven van staal, in plaats van carbon. Dit is gedaan omdat de carbonschijven alleen functioneren vanaf een bepaalde temperatuur. Niet heel handig voor een straatmotor dus.

Frame

De swingarm en het frame zijn gemaakt van aluminium en komen rechtstreek uit de MotoGP machine van Marquez.

Uitlaat

De titanium uitlaat is geschikt gemaakt voor de openbare weg met behulp van dempers en katalysators.

Wielen en banden

De wielen zijn gemaakt van magnesium. Lekker licht en super sterk. Bridgestone heeft speciale banden ontwikkeld voor de 213V-S. Deze zorgen ervoor dat je langer dan een uur met een setje kan rijden en je overeind blijft, ook als het asfalt niet in sublieme staat verkeerd.Honda RC213V-S

Onderhoud en stalling

Voordat je naar de bank rent om een lening af te sluiten, weet dat de RC213V-S niet op je eigen oprit komt te staan. Na aankoop moet de motor op een speciale afgezonderde locatie waar Honda persoonlijk over zijn creatie zal waken. Ook het onderhoud moet gebeuren bij speciale ‘Honda Maintanance Points’. Deze points zullen waarschijnlijk niet bij de lokale Honda dealer worden ingericht.

Prijs Honda RC213V-S

Dan de prijs. Om te beginnen moet er €188.00,- euro op tafel gelegd worden. Goed nieuws, want dit is inclusief belastingen. Daarnaast moet je veel geluk hebben, want zoals Honda aangeeft wordt er maar één exemplaar per dag gebouwd. Dit om de exclusieve kwaliteit te waarborgen. Uiteraard is je motor dan wel volledig met de hand in elkaar gezet door alleen de beste monteurs die Honda rijk is. Bestellen kan inmiddels niet meer, de RC231V-S is uitverkocht!

Wat is er anders ten opzichte van de MotoGP motor?

Wat is er nou eigenlijk anders dan de machine waarop Marquez rond rijdt? Om te beginnen is de motor straat legaal gemaakt. Er zijn lampen, spiegels, knipperlichten en een kentekenplaat gemonteerd. Daarnaast is de uitlaat voorzien van dempers en katalysators. De vorm van de zuigers en de nokkenas verschillen om de motor ‘onderhoudsvriendelijk’ te maken. De kleppen worden bediend met een veer, in plaats van de originele luchtdruk methode. De Seamless transmissie is vervangen voor een traditionele versie. Er zijn straatbanden gemonteerd in plaats van de circuitbanden. De stuurhoek is vergroot naar 26 graden, zodat nu niet drie keer hoeft te steken om je eigen straat in te rijden. De carbon remschijven zijn vervangen voor stalen exemplaren. Er is een startmotor aanwezig, net als een zijstandaard en een toeter. Kortom, helemaal ready-to-go voor het perfecte zondagsritje!


About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

4 reacties

  1. Pingback: Ducati werkt aan nieuwe Panigale (met 4 cilinders) | MotorFans.nl

  2. Pingback: Aprilia RSV4 R FW-GP MotoGP replica met 250pk | Motorfans.nl

  3. Pingback: MotoGP zelf ervaren? Koop een KTM RC16! | MotorFans.nl

  4. Pingback: De 10 mooiste motoren van 2016 | MotorFans.nl

Leave A Reply