De leukste motor ooit is terug: Dit is de nieuwe Honda Monkey!

0

Een van de meest populaire motoren aller tijden is terug: Dit is de nieuwe Honda Monkey en jij moet ‘m hebben!

Introductie: Honda Monkey

De Monkey kreeg zijn eerste levenslicht in 1961, toen nog met een 49cc luchtgekoeld motorblokje. Oorspronkelijk waren de Monkeys gemaakt voor een kermisattractie (geen grap), maar doordat ze meteen in de smaak vielen werd er ook een productiemodel van ontwikkeld. Bijna 20 jaar later waren de Monkeys niet aan te slepen. Vanwege het slimme design kon de voorvork er doodeenvoudig uitgehaald worden, waardoor het een soort opvouwbare fiets met hulpmotor werd. Prima mee te nemen achterin de auto dus. Nog altijd zijn de kleine Hondaatjes razend populair; voor een goede tweedehandse betaal je al gauw een paar duizend euro.

Honda Monkey 2018 specificatiesHonda monkey 2018

Anno 2018 is de Monkey helemaal terug. Verwacht geen hypermoderne superbike, maar als stadsvervoer is dit nu al de beste keuze van het jaar.

  • 125cc luchtgekoeld motorblok
  • 9.4 pk en 11Nm koppel
  • 107 kg rijklaar
  • USD voorvork en dubbele achtervering
  • LED verlichting en LCD dashbord
  • Verbruik: 1 liter op 67 kilometer

Verder zien we de herkenbare glimmende tank, die 5,6 liter benzine kan meedragen. Ook is de Monkey voorzien van de Euro4 norm en heeft gewoon ABS. Hij zal waarschijnlijk niet echt meekomen op de snelweg, maar in de stad ben jij op deze Monkey de absolute koning.

Beschikbaarheid en prijs

Vanaf juli 2018 staat de Honda Monkey bij de Honda dealer. Hij is dan beschikbaar in drie verschillende kleuren: rood, geel en zwart. Kosten voor al dit moois vallen ook reuze mee: € 4.858 inclusief kosten rijklaar maken.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply