FIRST LOOK: Honda CBR250RR 2017

1

In 2017 komt er een hagelnieuwe Honda CBR250RR op de markt. We hebben een video, foto’s en specificaties. 

Honda CBR250RR specificaties

Zoals de naam al doet vermoeden komt de nieuwe CBR met een 250cc 2-cilinder. Dit model gaat de sportieve beginner zeker aanspreken. Want dankzij de veiligheidsfreaks in Brussel is het voor de jonge motorrijder niet meer mogelijk om meteen met 200pk onder het zadel weg te blazen. Nu hebben we de zogenaamde 35kw regeling met de A1, A2 en A3 indeling. De nieuwe Honda CBR250RR gaat in het A2 reglement vallen en is dus een mooie uitkomst om de kneepjes van het sportief rijden op te ontwikkelen.

Wat we weten is dat de CBR2500RR vloeistofgekoeld gaat worden, 250cc, die maximaal tot 14 000 toeren loopt. Geruchten schatten het vermogen op 35pk in combinatie met 28Nm koppel. Het ride-by-wire systeem maakt het mogelijk om in verschillende rijmodi (Comfort, Sport, and Sport+) te rijden met verschillend gasrespons, ABS niveau en vermogensafgifte. Vering wordt voor geregeld door een upside-down vork van Showa en achter is een pro-link vering toegepast. Opvallend (voor een sportmotor) zijn beide niet instelbaar.

Verder is er één model zonder ABS leverbaar, zien we een stalen frame met aluminium achterbrug en lichtgewicht 7-spaaks wielen. De dubbelloops shotgun uitlaat doet ons een beetje denken aan de 959 Panigale van Ducati.

Azië

Tot nu toe is de nieuwe Honda CBR250RR alleen beschikbaar voor de Aziatische markt. Later dit jaar tijdens Intermot in Keulen of de EICMA in Milaan weten we of deze tweepitter ook in Europa in de showroom komt te staan. Mocht dat gek genoeg niet gebeuren, komt er zeker een 300cc versie. Deze kan gaan concurreren met andere 300cc machines zoals de Yamaha R3, Kawasaki Ninja 300 en KTM 390 Duke. Steeds meer keuze in het A2 assortiment dus!

Prijs

Over de prijs is ook nog niet veel bekend, behalve dat Honda ‘m zeer scherp wil prijzen ten opzichte van de concurrerende modellen.

Foto’s

Hebben we ook (in drie kleuren zelfs):Honda CBR250RR Honda CBR250RR 2017 Honda CBR250RR 2017

Video

PS: vergeet je niet te abonneren op ons superleuke YouTube kanaal!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: Dit zijn de eerste foto's van de nieuwe Honda Fireblade | MotorFans.nl

Leave A Reply