Nicky Hayden’s Honda CBR1000RR SP2 te koop bij Ten Kate Racing

0

Opzoek naar een collectorsitem? Het Nederlandse Ten Kate Racing verkoopt een wel hele bijzondere motorfiets. De 2017 Honda CBR1000RR SP2 World Superbike van niemand minder dan Nicky Hayden kan van jou zijn.

Honda CBR1000RR SP2 van Nicky Hayden (specs)

De Superbike waarmee Nicky Hayden zijn laatste jaar in de World Superbike reed staat nu te koop. Dit is de echte WSBK-spec machine waar Hayden persoonlijk mee heeft geracet. Een snellere motor kopen zal je niet snel lukken.Honda CBR1000RR WSBK Hayden 2017

De motor is volledig origineel en voorzien van alle juiste documentatie:

– Kloppend chassis nummer;
– Kloppend motorblok nummer;
– Kloppend ECU / Electronics nummers;
– Kloppend chassis build-up.

Verder is de motor flink getuned waardoor hij flink wat sneller is dan de originele Honda CBR1000RR 2017. De volgende items zijn aangepast:

  • Motorblok: TKR / Cosworth engine kit
  • Elektronica: Cosworth package with TKR fly-by-wire system*
  • Vering: Öhlins WSBK spec
  • Remmen: Nissin WSBK spec remklauwen & Yutaka schijven
  • Chassis: Aluminium braced
  • Achterbrug: TKR / GPMS (Hayden spec)
  • Wielen: Marchesini
  • Uitlaat: Akrapovic WSBK spec (titanium)

Het elektronicapakket is door Ten Kate Racing zelf ontwikkeld in samenwerking met Cosworh. Ook het TKR fly-by-wire systeem is door Ten Kate zelf ontwikkeld.

Vraagprijs voor al dit moois is €95.000. De motor is eigendom van Ten Kate Racing en staat dus te koop in Nieuwleusen. Kopen? Dan moet je bij Kervin Bos zijn; hij is te bereiken via k.bos@tenkateracing.com.

Nicky Hayden (in memorian)

Nicky Hayden overledenDe Amerikaanse motorcoureur Nicky Hayden is in 2017 overleden. Een noodlottig fietsongeluk in Italië werd Hayden fataal. Hij werd geschept door een auto en overleed vijf dagen later op 35 jarige leeftijd. Op dat moment was The Kentucky Kid nog actief als rijder in de WSBK voor het Honda Ten Kate Racing team.

De coureur met het nummer 69 kende een mooie carrière met als hoogtepunt het wereldkampioenschap in de MotoGP. In 2006 werd Hayden met Honda wereldkampioen in de MotoGP. Vijf andere bijzondere momenten in zijn carrière lees je in de link.


Foto’s zijn gemaakt door Motorshoot.nl.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply