De elektrische Harley-Davidson LiveWire is in 2019 te koop

0

De eerste elektrische Harley-Davidson ooit komt eraan. In 2019 kan jij de LiveWire gewoon kopen bij een willekeurige Harley dealer. 

Harley Davidson: project LiveWire

LiveWire, die naam hebben we eerder gehoord. Dat klopt, terug in 2014 kwam Harley al met het nieuws dat ze bezig zijn met een elektrische motorfiets. Toen nog als project, maar vier jaar later staat hij klaar als productiemotor.

In die tussentijd hebben veel mensen een testrit mogen maken, hun feedback mogen spuien en zijn er verbeteringen aangebracht. Vier jaar later, tijdens de motorbeurs EICMA in Milaan werd het officieel model gepresenteerd. De Harley-Davidson LiveWire is officieel in productie genomen en zeer binnenkort ook te bestellen.harley-davidson-livewire 2019 te koop

De eerste elektrische motorfiets

De HD LiveWire is de eerste elektrische variant die gemaakt wordt door een van de bekende motormerken. Uiteraard zijn er wel elektrische motoren verkrijgbaar, alleen worden die gemaakt door merken die geen benzinemodellen hebben. BMW showde wel mijn zijn RR Superbike de potentie van het Duitse merk. Maar iets concreets hebben we nog niet gezien.

Livewire: actieradius

Hoewel de Livewire officieel is aangekondigd, weten we nog vrij weinig over de specificaties. Zo ook over de actieradius. het enige dat Harley nu nog vertelt is dat de actieradius is geoptimaliseerd is voor de stedelijke motorrijder. Eerlijk gezegd klinkt dat niet als een actieradius van 400+ km. Vanaf januari 2019 belooft Harley meer specificaties vrij te geven.harley-davidson-livewire 2019 te koop

De techniek

Geen spannende specificaties op het gebied van de actieradius, we kunnen wel wat meer vertellen over de techniek dei gebruikt wordt in de Livewire. De motor is een elektromagneet die zorgt voor een ononderbroken stroom aan vermogen (hoeveel is nog onbekend). Grote voordeel van een elektromotor is dat je niet hoeft te schakelen, je hebt dus een lineaire vermogensafgifte.

Qua oplagespecificaties kunnen we nu alleen melden dat de Livewire zowel aan het gewone stopcontact kan worden opgeladen, als aan een speciale laadpaal. Ook snelladen is mogelijk. Hoe snel het opladen in de verschillende facetten gebeurt moeten we nog schuldig blijven.

Het geluid

Er is lang gesleuteld aan het geluid van de LiveWire. Want dit is een punt waar veel discussie on ophef over is ontstaan. Een Harley staat simpelweg toch gewoon gelijk aan een flinke bak herrie? Zonder verbrandingsmotor is het gebeurd met de belangrijkste eigenschap van het Amerikaanse merk. Treur niet, er is een oplossing bedacht. De aandrijfriem is zo vorm gegeven dat deze een uniek en herkenbaar geluid genegeerd, dat harder wordt naarmate de snelheid toeneemt. Een soort monotone toerenindicator.harley-davidson-livewire 2019 te koop

Beschikbaarheid

Ergens 2019 zal de H-D Livewire bij de dealer staan. Er zullen speciale dealers geselecteerd worden die de Livewire gaan verkopen. Tot die tijd kan je op de hoogte blijven via de website van Harley-Davidson.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply