Harley Davidson komt met adventure motor (en meer raar spul)

0

Het zijn moeilijke tijden voor het Amerikaanse Harley Davidson. De omzet loopt kwartaal na kwartaal terug en met de handelsoorlog wordt de markt in Europa steeds moeilijker. Daarom moet het roer om. Dat hebben ze begrepen. Harley gaat met een paar hele bijzondere modellen komen; waaronder een nieuwe adventure motor…

Harley Davidson: Pan America 1250 adventure bike

Harley AdventureHarley is bezig met een compleet nieuw model: de Pan America 1250. Deze aller eerste adventure motor in de line-up van HD zal worden uitgerust met een compleet nieuwe 1250cc watergekoeld motorblok, in de traditionele V-vorm. Veel andere specificaties geeft HD nog niet. Wel weten we dat het een moderne adventure motor moet worden, bomvol elektronische snufjes. Denk daarbij aan Ride-By-Wire en tractiecontrole.

Er zal een nieuw frame voor ontwikkeld worden samen met een nieuwe achterbrug. Het ziet er naar uit dat de Pan America wordt voorzien van een Showa voorvork met extra lange veerweg, in combinatie met moderne Brembo remklauwen. Helemaal van deze tijd dus.

Verder zien we (zoals bij iedere adventure): valbeugels, een hoog windscherm, carterbescherming en spaakwielen. Niets van dit alles zagen we ooit eerder bij Harley.

De Pan America zal de concurrentie aangaan met de toermotoren van KTM, Ducati en BMW. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid ook ergens in die prijsklasse gaan vallen (zie: vanaf 20k). Naar verwachting gaan de eerste exemplaren in 2020 uitgeleverd worden. Of hij daadwerkelijk beter zal zijn dan de 1200GS gaan we dan zien!

Streetfighter 975

Harley streetfighterNaast een nieuwe adventure zal er in 2020 ook een nieuwe HD naked-bike verschijnen. Hij gaat heten de Streetfighter 975 en moet de concurrentie aangaan met de Monster 1200 van Ducati en de Street Triple van Triumph. Ook deze zal voorzien van zijn moderne elektronica en high-end onderdelen van Brembo en Showa. Lekker!

Custom 1250

Tot slot is er ook nog een Custom 1250 aangekondigd. Van de drie modellen lijkt deze het meest op een traditionele Harley, maar is net als de adventure voorzien van een nieuw 1250cc watergekoeld blok. Ook de Custom zal voorzien zijn van moderne onderdelen van Showa en Brembo (eindelijk). Verwacht wordt is dat er ook nog een Scrambler, Flat tracker en superport worden aangekondigd!

Harley ook in Azië

Het Amerikaanse merk wil ook voet aan wal zetten in Azië en Zuid-Amerika. Dat willen ze gaan doen met kleine lichte motoren van ongeveer 250cc. Er staat al een HD fabriek in Azië dus daar zullen deze kleine scooters naar alle waarschijnlijkheid in elkaar gesleuteld worden.

Ken je trouwens het LiveWire project nog? Juist, dat elektrische ding met het HD logo op de tank. De productie daarvan wordt volgend jaar verwacht en waarschijnlijk zullen er diverse elektrische varianten gaan komen. Kan het nog radicaler? Keep u posted!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply