Guy Martin trekt zich terug uit Senior TT Isle of Man

0

De Senior TT is dé race van de Isle of Man. Hier worden de grootste prestigepunten verdeeld. Guy Martin heeft zich zojuist terug getrokken voor de race. Zou het iets te maken hebben met zijn crash tijdens de Superbike TT eerder deze week?

Eenzijdige beslissing

Het was Guy zijn beslissing om niet meer deel te nemen aan de race. Honda baalt; maar Guy heeft geen vertrouwen meer in de Fireblade. Dat zegt hij weliswaar niet met die woorden, maar daar komt het wel op neer. Volgens Guy zou hij meer tijd nodig om competitief te zijn op het eiland. Maar we denken dat hij bedoelt dat ze bij Honda hun motor eerst veilig moeten krijgen voordat hij er weer opstapt.

Honda zelf reageert teleurgesteld op de uitschrijving van hun enige coureur. Maar via een politiek correct statement laten ze weten de keuze van Guy te begrijpen, vanwege het gebrek aan trainingstijd.

Problemen met de Fireblade

De terugtrekking komt niet echt als een verassing. Eerder deze week schreven we over het voorval waarbij Guy Martin tijdens een rustig trainingsrondje van zijn motor werd geslingerd. Het bleek geen eigen fout, maar een mankement in de motor. Eerder dit seizoen crashte teamgenoot McGuinness tijdens de NorthWest200, met zwaar lichamelijk tot gevolg.

Zie hieronder de crash van Guy Martin en zijn interview naderhand.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply