First look: Ariel Ace

1

 Ariel, het Britse automerk bekend van de extreme racer de Atom, heeft iets nieuws. Onlangs werd de Ariel Ace gelanceerd. Een bijzondere motorfiets die vanaf 2015 in beperkte oplages gebouwd gaat worden.

De Ace krijgt een V4 blok van Honda met 1237 cc. Dit grote blok levert 173 paardenkrachten. Goed voor een topsnelheid van boven de 250 kilometer per uur. Bijzonder aan de Ace de fiets volledig naar eigen smaak valt te customizen. Er komt een cruiser en een naked versie. Beiden hebben een arsenaal aan opties. Alles aan de fiets is naar eigen wens te optimaliseren.

Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje. De prijzen van de Ariel Ace beginnen bij 32 000 euro. Maar uiteraard neem jij niet de standaard versie en heb jij sowieso Ohlins vorken, magnesium velgen en een titanium uitlaat nodig.

Motorcyclenews testte de Ace Cruiser. Zij zijn laaiend enthousiast over die fiets en noemen ‚exciting’ en well trought out. De Ace is vergelijkbaar met de Ducati Diavel, alleen dan minder extreem.

Enthousiast geworden? Wij ook. Begin maar vast te sparen en plaats gelijk een order, want van de Ariel Ace worden er maar 150 per jaar gebouwd, alleen op bestelling. Wellicht dat je in 2020 er ééntje hebt!

Specs:
– 1237 CC
– V4 Honda blok
– 173 PK
– 131 NM
– € 32.000
– Dual Clutch Technology
– 0 – 100 in 3.4 seconden
– Topsnelheid: 266 km/u

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: NIEUW: hyperexclusieve Ariel Ace R met 201pk | MotorFans.nl

Leave A Reply