BMW showt toekomst met Elektrische RR superbike

0

De Tesla’s, Nissan Leaf’s en ander zoemend gespuis vliegen ons op iedere straathoek om de oren. In tweewielerland begint BMW nu ook wakker te worden, ze presenteerden deze week de elektrische BMW RR motorfiets. Een geluidloze superbike voor circuitgebruik, willen we dit?

Niet dat BMW de eerste motorfabrikant is die experimenteert met elektrische motoren, Brammo maakt(e) serieuze elektrische stadsfietsen, Harley gaat serieuze elektrische choppers bouwen en Lightning maakt hele serieuze elektrische superbikes. Maar van de gevestigde orde is BMW de eerste die laat zien hoe zij denken over hun toekomst in motorland.

En dat doen ze met een stroomvretende variant van hun superbike; de BMW S1000 RR. De eerste titel is bij het elektrische exemplaar weggelaten en vervangen door een keurige “e”. Het is immers elektriciteit in plaats van het 1000cc benzineblok dat deze Beierse planeetredder voort stuwt.

Goed, wat kunnen we echt zeggen over dit Duitse prototype? De BMW eRR is in samenwerking met Universiteit van München ontwikkeld en is qua uiterlijk nagenoeg identiek aan zijn benzine-verslindende broer. Over wat er zich onder tank schuilhoudt kunnen we helaas weinig zeggen, maar een stoplicht sprintje zal hij sowieso winnen. In deze vorm zal de eRR zeker niet in productie gaan, maar het groene monster is dan ook meer bedoeld de opinies van het publiek te peilen. Dus roept u maar, hebben we behoefte aan een ‘milieubewuste’ circuit racer?Elektrische BMW RR

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply