Eerste beelden van de nieuwe Suzuki GSXR 1000

0

Suzuki kondigde eerder dit jaar een compleet nieuwe Suzuki GSXR 1000 aan. Het moet de beste, snelste en lichtste GSX-R ooit worden. Met deze eerste beelden van de nieuwe GSX-R belooft het veel goeds.

2017 Update

Bijna tien jaar is het paradepaardje van Suzuki ongeroerd gelaten. De ooit zo succesvolle racehistorie van Suzuki is in het slob geraakt. Daar moet de nieuwe 2017 GSX-R iets aan gaan doen, want waar het Japanse racemonster ooit 43 nationale en internationale Superbike titels binnensleepte is het in de laatste jaren angstvallig stil rond de blauwen. Tijdens het Auto/Motor Salon in Brussel eerder dit jaar werd de nieuwe GSX-R voor het eerst getoond aan publiek.

GSX-R met MotoGP techniek

Vorig jaar maakte Suzuki haar comeback in de MotoGP. Met een jaar ervaring opzak kon de nieuwe GSXR 1000 vorm gegeven worden, om zo ook weer op het toneel van de straatracers te floreren. Helaas was het eerste jaar in de MotoGP weinig succesvol. Slechts éénmaal werd een poleposition afgedwongen, maar de Suzuki’s behaalden geen een keer het podium. Onder het mom van ‘een leerjaar’ hopen wij in ieder geval dat de Suzuki’s dit jaar beter kunnen meekomen met de gevestigde orde van Yamaha, Honda en Ducati.

Beste Suzuki GSX-R ooit

Zoals te zien is in het filmpje wordt de nieuwe GSX-R de beste Suzuki GSX-R 1000 ooit. Lekker makkelijk hoor, om een betere motor te maken die bijna 10 jaar lang niet is aangeraakt. Maar wordt de nieuwe GSX-R ook beter dan welke superbike dan ook? Daarvoor moet hij lichter (190 kg) en krachtiger (205 pk) worden dan de 1299 Panigale , goedkoper dan de Yamaha R1 (€20.990) en elektronisch rijker dan de nieuwe Kawasaki ZX-10R. Of dat gaat lukken? Dat horen we later dit jaar!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply