Duitse politie koopt 4 nieuwe Victory Cross Country motoren

0

Onze Nederlandse vrienden van de motorpolitie moeten het doen moet oersaaie BMW’s. In Duitsland hebben ze het nu beter voor elkaar. Het Saksische politiekorps heeft vier volgeladen Victory Cross Country Tour motoren aangeschaft.

Allround motor

Volgens de Duitsers is de Victory Cross Country een echte allround motor. Hoewel z’n gewicht en vermogen misschien anders doen denken. De machine heeft ‘maar’ 90 pk aan boord en weegt standaard al 348 kilo. Daar zijn nog wat kilootjes bijgekomen door de speciale politie-uitrusting. Zo is er standaard een laptop aan boord, een lasergun en een camera die kentekens kan lezen. Voor hogesnelheidsachtervolgingen zal de Duitse politie een van deze jongens moeten oproepen, aangezien de topsnelheid van de Cross Country op 195 km/h blijft steken.

Doel

Volgens de dienstdoende politiechef is de Victory speciaal geselecteerd voor de grensstreken. Er zou steeds meer verkeer komen waardoor het controleren lastiger wordt. Vooral snelheidsovertreders moeten met het nieuwe legertje Amerikaanse V-Twins worden aangepakt. Leuk detail: de motoren kosten een slordige 196.000 euro per stuk. Slik. Opvallend is natuurlijk dat Victory recentelijk besloot haar deuren te sluiten. Volgens eigenaar Polaris loopt de verkoop van de futuristische imitatie-Harley’s erg matig, waardoor ze de stekker uit de productie trekken. De Saksische politie heeft nu dus eigenlijk al verouderde motoren. Volgende keer toch maar weer een paar GS’jes bestellen?

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply