Ducati bouwt brute DraXter concept van XDiavel

0

De designafdeling van Ducati zit niet stil. Na het verwelkomen van negen nieuwe modellen eerder dit jaar, komen ze nu met de Ducati XDiavel DraXter concept bike. Lekker hoor!

Hoezo is de nieuwe XDiavel een saaie cruiser zonder enige vorm van sportiviteit? De heren van de designafdeling op het hoofdkantoor van Ducati werd gevraagd om ‘iets’ te creëren dat de XDiavel in een sportief daglicht stelt. Ze kwamen met de brute Ducati XDiavel DraXter.

De Ducati XDiavel DraXter is welliswaar een concept, maar hij laat wel zien hoeveel potentie de XDiavel heeft, ook voor custom activiteiten. De XDiavel mag dan wel een riemaangedreven, voeten-naar-voren Cruiser zijn, hij heeft ook 156 pk aan boord én is voorzien van Launch Control.

De Specs
De specs van XDiavel DraXter zijn zeker benoemswaardig. Naast de 156 pk die de 1262 cc tweecilinder standaard levert, zijn er meer bijzonderheden. Zo is de DaXter voorzien van de remmen (Brembo M50) en de vering (Öhlins, volledig instelbaar) van de 1299 Panigale superbike. Het rubber is speciaal voor de conceptbike aangeleverd door Pirelli, en doet het dankzij de rechte achterband erg goed rechtdoor. De opstandig naar onder stekende Termignoni demper zorgt uiteraard voor het gewenste geluid. Het stuur werd volledig gedementoord en vervangen door laag geplaatste clip-ons, om zo de aërodynamica tijdens het sprintje over de 1/4 mijl te bevorderen. Het racenummer 90 is gekozen vanwege het 90-jarig bestaan van Ducati, dat dit jaar gevierd zal gaan worden. Met de Ducati XDiavel DraXter conceptbike dat in ieder geval een aller aardigst begin!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply