Ducati werkt aan nieuwe Panigale (met 4 cilinders)

0

Ducati is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe straatracer, de opvolger van de 1299 Panigale. 

Ducati, een merk van oude tradities

Tradities, dat is een van de belangrijkste sleutelwoorden bij het roemruchte Ducati. Droge koppeling, L-vormige tweeclinder, desmodromische kleppen aangedreven met een riem, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een paar jaar geleden is er al afscheid genomen van de droge koppeling met het herkenbare ratelende geluid. Nu lijkt ook het einde van de L-twin in zicht. Want Ducati is bezig om een nieuwe straatracer te bouwen, maar dan met een V4 motorblok.

Nieuwe V4 superbike

De CEO van Ducati, Claudio Domenicali, heeft bevestigd dat zijn ingenieurs bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw soort sportieve racemotor. Een opvolger voor de Panigale, dus een straatlegale superbike. Volgens de baas van de club zou de nieuwe V4 over twee jaar zijn intreden moeten gaan maken, zodat de liefhebbers en van de huidige tweecilinder genoeg tijd hebben om dit emotionele afscheid waardig te verwerken.

Waarom een V4

Waarom Ducati met een V4 gaat komen heeft een aantal redenen. De eerste is puur competitief. Alle moderne superbikes maken gebruik van vier cilinders. Kawasaki domineert al twee jaar de World Superbike met de ZX-10R. In de MotoGP zijn momenteel alle blokken gebouwd op basis van het V4 model. Ook die van Ducati. Die machine blijkt behoorlijk snel vooruit te gaan, dus om in de toekomst weer te gaan domineren, zal er iets veranderd moeten worden.

2017-ducati-1299-superleggera-without-fairings-01

1299 Superleggera met L-Twin

Bij Honda zijn ook geruchten over een nieuwe V4 superbike. Kan je de Honda RC213V-S van vorig jaar nog herinneren? Honda zou momenteel druk bezig zijn met een dergelijk model, maar dan wat betaalbaarder. Een paar maanden geleden maakte Norton haar come-back met een nieuwe V4 RR, een brute superbike met 200pk en een V4 motorblok. Er is dus wel degelijk potentie!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply