Ducati 1299 Superleggera: de meest extreme Ducati ooit gebouwd

0

Vandaag officieel onthult aan de vooravond van de EICMA motorbeurs 2016. Maak kennis met de Ducati 1299 Superleggera. De meest extreme Ducati die ooit voor de weg is gebouwd.

215 pk | 167 kg rijkaar

De normale 1299 Panigale produceert 205 paardenkrachten. De Superleggera heeft er tien meer aan boord: 215pk. Op zich nog niet om achterover van te vallen, maar dat in combinatie met het extreem lage gewicht maakt deze machine tot een bloeddorstig beest. Per kilogram heeft deze motor 1.28pk’s ter beschikking. Niet te vergelijken met welke Ferarri, Bugatti of Koenigsegg dan ook.

Om deze achterlijke cijfers in het gareel te houden heeft de Superleggera meer elektronica aan boord dan ooit. Traction Control, Slide Control, Power Launch, Quick shifter en natuurlijk ABS. Na een circuitsessie is tevens alle data te analyseren, om zo de afstelling te optimaliseren. Ohlins zorgt voor de demping en het beste materiaal van Brembo moet deze rode vuurbal zien af te stoppen. Succes daarmee!

Kopers krijgen standaard ook nog een racekit mee. Daarmee kan je de Superleggera ombouwen voor op het circuit, win je 5pk met een ander uitlaatsysteem en bespaar je gewicht; 162kg rijklaar.

02-1299-superleggera

Carbon is het sleutelwoord

Het lage gewicht is bereikt door veelvuldig gebruik van carbon. Het volledige frame en subframe zijn gemaakt van carbon. Daarnaast zijn ook de wielen en de swingarm van dit exotische materiaal ontworpen. Tank is trouwens niet van carbon gemaakt, maar slechts van het loodzware aluminum. De uitlaten zijn van titanium en worden ook gebruikt in de Superbikes.

Zou je wel een Ducati 1299 Superleggera willen kopen? Doe geen moeite. Ducati heeft alle 500 stuks al verkocht aan goede en loyale klanten die al meerdere exclusieve modellen in de garage hebben staan. Na het aftikken van €80.000,- natuurlijk.

05-1299-superleggera

Video

Om ‘het beest’ even live in actie te zien.

Meer EICMA motorbeurs nieuws hier.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply