De drie grootste krachtpatsers van 2017

0

De strijd om de meeste paardenkrachten is definitief losgebarsten. 2017 wordt het jaar van de krachtpatsers. De drie grootste zetten we onder elkaar.

3. Norton V4 RR / SS (210 pk)Norton V4 SS Superbike

Te beginnen bij Engels geweld; de nieuwe Norton V4. Van deze nieuwe superbike worden twee versies gemaakt. De dikste versie luistert naar de naam Norton V4 SS. Deze variant is voorzien van een volledig titanium uitlaat die goed is voor 10pk’s extra. Het 1200cc V4 motorblok produceert daarmee een machtige 210 pk. Verder is de SS voorzien van carbon wielen en een met de hand vervaardigd frame. Totaal drooggewicht komt uit op 190 kilogram. Enige nadeel: van de SS-variant worden er maar 200 gemaakt en die zijn allemaal al uitverkocht.

2. Ducati 1299 Superleggera (215 pk)Ducati 1299 Superleggera 2017

De Ducati 1299 Superleggera is zonder twijfel de meest extreme straatmotor die de Italiaanse fabrikant ooit geproduceerd heeft. Het is een beest en treedt in de voetsporen van de legendarische 1199 Superleggera en Desmosedici GP.  Maar deze nieuwe krachtpatser doet er nog een schepje bovenop. Extreem licht en extreem krachtig, daar is waar het om draait. Het carbon frame, wielen en achterbrug zorgen voor een rijklaargewicht van 167 kilogram. Het gekietelde motorblok is goed voor 215 pk. Met de gratis meegeleverde racekit geïnstalleerd komen er daar nog 5 paardjes bij. De gelimiteerde oplage van 500 stuks zijn trouwens allemaal al verkocht.

1. Aprilia RSV4 R FW-GP (250 pk)aprilia-rsv4-r-fw-gp-aprilia-racing-factory-works-01

Dit is iets heel bijzonders. Aprilia maakt namelijk een motorfiets, die heel dicht in de buurt van een MotoGP machine komt. We gaan je het technische verhaal van deze RSV4 R FW-GP (wat een naam he) besparen want als je deze motor koopt krijg je er gewoon een privémonteur bij. Wel gaan we je vertellen dat deze motor voorzien is van een 1000cc V4 motorblok, dat erg veel lijkt op het blok dat Aprilia gebruikt in de MotoGP. Dat motorblok heeft minimaal 250 pk en is voorzien van pneumatische kleppen. Bij Aprilia krijgt iedereen die dit pareltje koopt een flinke voorkeursbehandeling. Je wordt uitgenodigd in de fabriek om te kijken hoe jouw aankoop volledig met de hand in elkaar gesleuteld wordt. Daarnaast wordt de motor naar jouw eigen voorkeur afgesteld, op een afgehuurd circuit. Als je dus echt ultieme snelheid wil ervaren en de portemonnee laat het toe, moet je deze Aprilia hebben.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply