Handige buitenlandtips voor de zomer

0

Als echte Motorfan is de kans groot dat jij deze zomer een toertochtje hebt gepland. Mocht je naar het buitenland gaan, dan hebben wij een paar tips voor je opgesteld. Verkeersregels verschillen namelijk erg veel per land. Kijk hieronder welke regels er voor jou gelden.

Duitsland:

Duitsland heeft zijn befaamde Autobahnen. Mits er geen snelheidsbeperkingen zijn mag je hier dus zo hard als je wil. Heb je een motor met aanhanger? Dan mag je helaas niet harder dan 80 km/u. In Duitsland mag je niet tussen files doorrijden zoals je wel gewend bent in Nederland. Ook is een E-keurmerk en een Db-killer van de uitlaat verplicht. Mocht je dit niet hebben kan de Duitse politie je verbieden verder te rijden. Daarnaast is het verplicht een reflecterend hesje bij je te hebben. In het weekend is de politie in Duitsland erg fanatiek met controleren, wees dus gewaarschuwd!

België:

In België is het verplicht om beschermende kleding te dragen. Dat wil zegen: een jas met lange mouwen, een lange broek en schoenen die de enkels beschermen. Ook is het in België verplicht een reflecterend hesje bij je te hebben. File rijden mag wel bij de zuiderburen. Ook voor een Db-killer zijn er geen regels in België.

Frankrijk:

In Frankrijk zijn ze ook redelijk streng wat betreft motorrijders. Zo is een reflecterend jasje ook weer verplicht. Deze moet aan bij slecht weer of tijdens het rijden in de nacht. Andere reflecterende kleding wordt ook goedgekeurd. Ook moet iedere bestuurder een alcoholblaastest bij zich hebben. Deze zijn bij tankstations veel te koop. Heb jij een navigatiesysteem die melding geeft van flitspalen? Dan moet deze functie worden uitgeschakeld. Tussen de file doorrijden is voor iedereen verboden. En als laatst: heb jij korter dan twee jaar je rijbewijs? Dan mag je op de Franse snelweg niet harder dan 100 km per uur rijden. 

Groot-Brittannië:

Uiteraard rijdt men in Groot-Brittannië links, dit zal op het begin even wennen zijn. Daarnaast wordt hier de snelheid gemeten in mijlen. Dat betekend dat je op de snelweg 70 mph mag (112 km/u), op secundaire wegen 60 mph (96 km/u) en binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u). Verder hechten de Britten veel waarde aan hun verkeersregels, houdt het dus een beetje netjes.

Tolheffingen:

In een aantal landen in Europa moet je betalen om op de snelweg te mogen rijden. Dit zijn onder andere: Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Tsjechië en Polen.

Bril:

Heb jij een bril? In Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk is het verplicht een reservebril bij je te hebben. In Oostenrijk is het trouwens ook verplicht een EHBO koffer bij je te hebben, dus ook als motorrijder zijnde.

Overige regels:

Er zijn nog een paar andere gekke verkeersregels die benoemenswaardig zijn:

– In Noorwegen is de maximumsnelheid 90 km/u.
– In Luxemburg is een Db-killer ook verplicht, net als in Duitsland.
– In Oostenrijk mag je geen rugzak op je borst dragen.
– In Italië zijn ze geen fan van motorrijders, de kleinste foutjes worden zwaar beboet.
– Voor jongere passagiers gelden binnen Europa veel verschillende regels, zoek dit even op als je een kind wil meenemen.

Bron: knmv.nl

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply