BMW op de goede weg!

0

 
BMW lijkt eindelijk wat te gaan doen aan het suffe imago wat al jaren aan het Duitse merk kleeft. Want na de lancering van de geweldige BMW R nineT is nu ook de BMW Concept Roadster gepresenteerd. Één ding hebben deze twee nieuwe modellen nu al gemeen: ze zien er schitterend uit!

Want zeg nou zelf, BMW is toch alleen voor ouwe lullen? De laatste jaren gingen de dikke tourbuffels met ABS en TractionControle als warme broodjes over de toonbank. Maar het lijkt erop dat BMW dit gezette imago ook zelf in de smiezen begint te krijgen.  De Duitse motorbouwer niet al te blij mee te zijn. Want met de lancering van de R nineT, richt BMW zich wel degelijk op een jonger publiek. De motor is met een prijs vanaf €16.800 betaalbaar, zelfs voor het wat jongere publiek zonder dikke portomonee. Niet alleen is de fiets betaalbaar, hij is ook naar eigen voorkeur te customizen. Ideaal voor de beoogde doelgroep denken wij.

BMW Concept Roadster

Door de goede verkoopcijfers tijden de eerste maanden na de lancering van de R nineT geeft BMW een nieuw concept vrij. Waar BMW zich bij de R nineT meer op de retro look richte, heeft het nieuwe concept; de Concept Roadster, een supermoderne uitstraling. De motor heeft scherpe lijnen, een brutale uitlaat en een snel watergekoeld blok van 1170cc. Wat opvalt aan de Concept Roadster is dat BMW zich met dit model vooral op performance richt. De Roaster heeft een Öhlins-FGR-voorvork, zeer sportieve M50-monoblocs van Brembo en een brute uitlaat. Wel blijven de basiskenmerken van een BMW goed zichtbaar: het boxerblok met de cardanas. 

BMW Concept Roadster

De nieuwe weg die BMW ingeslagen is, kan alleen maar de juiste zijn. Nadat ze al de snelste straatracer allertijden bouwden, is het nu tijd om de markt van de Naked’s te veroveren. Hoe doe je dat? Nou, simpel: door modellen te lanceren die sportief, hip, maar ook de retro-look hebben. Kortom, BMW, ga zo door!

Bron: BMW Motorrad

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply