Serieus racen? Koop een Aprilia met 250pk

1

Aprilia, een Italiaans motormerk met een serieus raceverleden. Anno 2016 zijn de Aprilia’s ook te zien op het hoogste niveau in de MotoGP en WK Superbike. Daar worden hele snelle motoren ontwikkeld die Aprilia graag met je in de vorm van de Factory Works. Maak kennis met de Aprilia RSV4 R FW-GP.

Racen zoals in de MotoGP

Het nieuwste speeltje in de Factory Works van Aprilia heet RSV4 R FW-GP. Dit is een directe replica van de MotoGP, waardoor je gegarandeerd 250pk en een machtig V4 motorblok onder je kont krijgt. Dat kunnen er ook ietsje meer zijn, aangezien de machine volledig met de hand in elkaar gesleuteld wordt. De motor is gebaseerd op het 2015 MotoGP exemplaar van de Italiaanse motorfietsenfabrikant. Dus ook de racing Ohlins vering, de bizarre elektronica (launch control, wheelie control, traction control, quickshifter) en de beste remmen ter wereld. Ook leuk zijn de pneumatische kleppen die zijn toegevoegd (daar waar Honda faalde). Dit zijn kleppen die niet door klepveren worden bedient, maar met pneumatische kleppen gebeurt dat met samengeperste lucht. In de praktijk betekent dat de kleppen veel sneller geopend en gesloten kunnen worden, waardoor er ook veel meer toeren gedraaid kunnen worden. Tot dusver het technische gedeelte.

aprilia-rsv4-r-fw-gp-aprilia-racing-factory-works-03

Deze V4 produceert 250 Italiaanse paardenkrachten

In de watten

Mocht je de FW-GP gaan kopen, dan krijg je ook een meet en greet met het Factory team van Aprilia. Dat betekent dat de beste monteurs uit het raceteam je komen informeren over je nieuwste aankoop. Daarnaast heb je vrije toegang om de monteurs zenuwachtig op de vingers te kijken als zij bezig zijn jouw nieuwe monter in elkaar te zetten. Is de motor eenmaal klaar, krijg je een volledig verzorgde circuitdag waar je in een Aprilia-raceoverall wordt gestoken en waarbij een volledige Aprila-crew je helpt om de racer optimaal af te stellen. Daarnaast kan er naar voorkeur een monteur aanwezig zijn bij iedere circuitdag die je doet.

Kopen? Dat kan, we hebben alleen geen prijs gekregen van Aprilia. Reken in ieder geval om meer dan een ton, misschien wel twee. Maargoed, dan weet je wel zeker dat je tijdens de ONK voorop rijdt. Meer info hier.2017-aprilia-rsv4-fw-gp-250-horsepower-3

Aprilia MotoGP 2015

2015 Aprilia MotoGP

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

Leave A Reply