Aero E-Racer maakt elektrisch rijden geniaal

0

Je wordt van alle kanten uitgelachen en moet geitenwollen sokken dragen wil je durven beginnen over elektrische motorfietsen. Toch doen we het, en dan specifiek over de Aero E-Racer.

Elektrische motor? Nee bedankt

Het loopt niet echt storm met elektrische motoren. We zeuren over van alles. Zo is de techniek slecht, de actieradius te laag en het (ontbrekende) geluid is niet (aan) te horen.

Natuurlijk missen we het Akropovic orkest achterop. En sluit het imago van ongeschoren mannen of vrouwen met een eau de toilet van WD40 niet zo aan bij een hypermoderne, superstijlvolle elektrische motorfiets. We willen brullen, blazen, flammen en knallen. Toch?

Of toch wel, met de nieuwe Aero E-RacerAero E-Racer elektrische motor

Misschien ben ik niet motorrijder genoeg, maar wat kan er mis zijn aan een motor die je voor twee euro volledig oplaadt? Mooi staat in de woonkamer? Een motor die niet per sé als penisverlenging dient? Een motor waarmee je ongehoord over de reeds afgesloten Lekdijk kan rijden? En tot slot, een motor die standaard wordt geleverd met hijsogen aan het frame. Zodat hij zeer eenvoudig aan boord van je minstens net zo flamboyante jacht kan worden gehesen.

De verdere specificaties laten zien dat je op deze Aero zeker niet voor lul staat.

De elektromotor levert een timide 74 Pk’s, maar maakt dit goed met zijn 120 Nm aan koppel (meer dan de nieuwe Fireblade). Het voordeel is dat de elektromotor direct alle 120 Newtonmeters kan aanspreken wanneer je wegrijdt. Gegarandeerde winst bij een willekeurig stoplichtsprintje dus. En wanneer dit allemaal een gewicht heeft van 160 kg durf ik te zeggen dat dit een goed recept oplevert voor een leuke rit.

Maar hier houdt het niet op. De door Brembo verzorgde radiaal geplaatste remmen helpen je om met uiterste precisie te stoppen, afgewerkt En met bijpassende wave-remschijven. Tot slot helpt het door Öhlins afgeveerde rijwielgedeelte om de motor helemaal af te stemmen op jouw gebruik. Al dit geweld verpakt in een stijlvol jasje en elektrisch motorrijden wordt zowaar geweldig!

Enige nadeel is minuscule accu. Deze gaat slechts 65 kilometer mee. Goede nieuws is wel dat hij binnen 1,5 uur weer vol zit. Woon je dus minder dan 65 km vanaf je werk, mag dit geen obstakel te zijn om de Earo E-Racer NU te bestellen. De portemonnee moet wel gevuld zijn. Kosten variëren tussen de 20.000 en 30.000 euro.

Wil je liever iets met meer vermogen? Kijk dan eens bij de LS-218 met een topsnelheid van 350 km/h.Aero E-Racer elektrische motor Aero E-Racer elektrische motor Aero E-Racer elektrische motor

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply