Motorbeurs 2018: deze motoren moet je gezien hebben

0

Grote kans dat ook jij de Motorbeurs Utrecht 2018 gaat bezoeken. Om een beetje orde in de chaos te scheppen hebben wij een top-5 gemaakt van de motoren die je MOET gezien hebben bij een bezoekje aan de Motorbeurs 2018.

VIDEO: 5 meest opmerkelijke motoren van de Motorbeurs

Ducati Panigale V4


Er kan maar een koning van de beurs zijn. Dat is uiteraard de Ducati Panigale V4. Waarom? Dankzij een knap staaltje techniek perst de nieuwe V4 214 PK op het asfalt. Met een rijklaar gewicht van 198 kilogram levert je dat 1.1 PK per kilo op (met volle tank). Om het allemaal nog krankzinniger te maken krijg je met het monteren van een raceuitlaat nog wat extra pk’tjes, 226 om precies te zijn. Daarnaast is het de eerste Ducati met een V4 motorblok.

Leuk extraatje op de Ducati stand is het opengewerkte V4 motorblok. Zo kun je van dichtbij de nieuwe krachtbron aanschouwen.

KTM 790 Duke

ktm 790 duke

Nieuw dit jaar bij KTM is de 790 Duke. Het is een echte hardcore naked KTM met een radicaal ontwerp. Spitse koplamp in combinatie met scherpe lijnen en de oranje accenten zorgen voor een opvallende verschijning. Specificaties van de 790 Duke zijn positief gestemd. Het motorblok produceert 105 PK (meer dan genoeg voor een dikke wheelie). De motor heeft een drooggewicht van 169 kilogram. Daarnaast krijg je drie verschillende rijmodi, ride-by-wire, launch control en een quickshifter. Tot slot is er nog een supermoto-stand die een slippend achterwiel mogelijk maakt!

Husqvarna 401/701 Vitpilen en SvartpilenHusqvarna 701 Vitpilen

Voor de meest stijlvolle motor van de Motorbeurs Utrecht moeten we bij Husqvarna zijn. Met de nieuwe ‘Pilen’-lijn heeft het Zweedse Husqvarna een soort nieuw-klassieke motorfiets gebouwd, die anders is dan alles wat je ooit eerder hebt gezien. Zien dus!

De Vitpilen-lijn is een moderne interpretatie van de klassieke caferacer. Daarbij kan je kiezen uit de 701 en de 401. Beiden mooi en qua design vergelijkbaar. Grote verschil is de cilinderinhoud. De 701 heeft een 692cc 1-clinider motorblok, waarbij de 401 het moet doen met een 375cc blok.

De Svartpilen-lijn is gebaseerd op de scrambler-look. Dat betekent een hoger stuur, korte spatborden en een lang zadel. Voor de Svartpilen heb je alleen keuze uit de 401, maar daar valt genoeg aan te genieten. Gaat dat zien!

Kawasaki H2R

Niet nieuw, wel een nieuwe kleur: de Kawasaki H2R. Deze motor is het meest krankzinnige apparaat die we ooit gezien hebben. Op de voorkant zien we twee gigantische carbon vleugels. Onder de tank ligt een 300PK sterk motorblok, inclusief supercharger. De nieuwe kleur staat de H2R erg goed en heet voluit “Mirror Coated Matte Spark Black”. De kleur heeft iets geheimzinnigs en oogt mystiek.Moet je zien.

Je moet wel even goed zoeken, want de H2R staat redelijk weggemoffeld in een hoekje op de stand van Kawasaki. Wel mooi is het opengewerkte motorblok dat naast de H2R staat uitgestald. Kun je precies zien hoe zo’n supercharger werkt.

PS: check ook even het nieuwe tour broertje van de H2R, de H2SX. Die staat er naast, is iets minder radicaal maar mag wel legaal de autobahn op.

Harley-Davidson Iron 1200Harley Iron 1200

Wist je dat de Motorbeurs 2018 een heuse primeur heeft? De Harley-Davidson Iron 1200 is volledig nieuw en wordt voor het eerst tentoongesteld op onze eigen Motorbeurs in Utrecht. De nieuwe Iron is voorzien van het 1200cc V-Twin motorblok die zonder problemen de straatstenen uit de straat trekt. Verder zien we een hoog stuur, solo zadel en een volledig zwarte afwerking. De tank is de Eye-chatcher met zijn jaren ’70 striping.

Welke motor ontbreekt nog in deze lijst? Laat het weten in de comments hieronder.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply