Mike On The Bike – STOP POLIZEI

0

Een monster rit van 2052km in 48 uur zonder snelweg, lees hier wat ik allemaal te vertellen heb!

 

In het kort

4 September 2017  –  2052km in 48uur zonder snelweg, het doel was om binnen 24 uur 1600km afteleggen.

De weg op en dus mijn motor op, voor een trip waarvan we niet gingen weten wat er ging gebeuren! De 1600 km in 24 uur was vroegtijdig al duidelijk dat dat niet ging lukken…. 45 min eten bij een pizza tent was de eerste fout, programma politie op je hielen duurde ook zeker 1 uur. Daarna langer een dutje doen dan de afspraak was met je zelf haha. Dan er ook erachter komen dat grote drukke steden heel heel veel tijd weg snoepen!!!!! Na dit dus vroegtijdig te weten toch maar een besluit genomen om te kijken of de 1600 km in 1 keer gereden kon worden. En dat was gelukt! Ik zal hier onder even van vooraf aan beginnen.

Vertek

Daar ging de reis dan, vanuit het mooie Eindhoven…door Duisburg, Essen, Dortmund. Wat ging hier tijd in zitten joh, die grote steden groep… Onderweg heb Ik nog een lekkere pizza gegeten in Dortmund, want tja je moet toch blijven eten en drinken…. als je dat niet doet na een zware stap avond haha, dan ga je het zeker merken! De rit vervolgde zich in nogal een vlak stukje Duitsland. Niet erg niet erg, Ik genieten overal .

STOP POLIZEI

Het gas open en gaan met die banaan… Het tempo zat er aardig netjes in beschaafd maar wel wat snel, dan ineens midden in de nacht rond half 2 in the middle of no where STOP POLIZEI!  Het eerste wat ik dacht? daar gaan we weer!

Meneer de agent heel vriendelijk Engels spreken… en ik antwoorde in het Duits terug, iets wat ome agent niet begreep haha. Toen kwam de vraag meneer waarom rijdt u 130 waar 100 is toegestaan? Mijn antwoord: u rijdt al 10 min midden in de nacht achter mij?  U doet uw werk goed, maar als u uw werk echt goed doet heeft u ook gezien dat ik harder rij daar waar het kan en niet in bijvoorbeeld de dorpjes. Ook al is er niemand op straat ik hoef niemand wakker te maken toch of die ene man die de kroeg uit strompelt aan te rijden?

Ome agent loopt naar mijn motor en zegt ”vette bike”en dat was het dan ook meteen. Verder hebben we nog wat sigaretten gerookt met zijn 3e en wat leuke verhalen uitgewisseld. Ik verteld over mijn inname van het rijbewijs in Frankrijk 3 weken eerder. De agent zei jij hebt gewoon een gun factor dat je meteen denkt stoer dat je dit alleen doet!

Kreeg geen waarschuwing niks, alleen de tip om op te letten voor het overstekend wild! Maar goed we waren 1 uur verder en kreeg van de agent toestemming om even een dutje te doen op de parkeerplaats.

KLEIN DUTJE

Dit pakte ik met beide handen aan dat ik legaal even mocht bivakeren. Mijn matje en slaapzak in de dichte mist naast de motor gelegd en een klein dutje gedaan, enkel versliep ik mij! Ik had van tevoren 2 vrienden ingeschakeld die opstap waren om mij wakker te bellen, ik heb de telefoon beantwoord en slaapdronken als ik was de oogjes toch weer dicht gedaan. Vervolgens vlug de motor op in de schemering om mijn weg te vervolgen naar BERLIJN.

  

BERLIJN

Aangekomen in Berlijn! Wauw wat is dat mooi alles wat de wereld te bieden heeft vind je hier! mooie vrouwen, junkies, party People, cultuurtjes mensen, geschiedenis!! Etc. Daar waar de party People met jointjes en ander snoep goed en bier gewoon in de getto over straat lopen…. En de politie dit gewoonweg niet tegen kan gaan… liep 100 meter verder op een oma met haar hondje en weer 100 meter verder op stapte een gezin met jonge kinderen de auto in. Ik dacht ja dit is echt een wereldstad alles kan hier gewoon.

Ik besloot in een paar bezienswaardigheden te gaan bezoeken zoals Brandenburger Tor, Fernsehturm, Altes Museum en een gedeelte van de Duitse muur. Onderweg keek ik mijn ogen uit ik besefte mij snel dat ik hier eens terug moest gaan zonder motor. Ik ging dit mooie stukje gebied verlaten om in te ruilen voor Polen!

POLEN

Wat ik daar zag? Een oud land met slechte wegen en met niks te vergelijken, ja oké ook daar hebben ze dikke auto’s! Maar dan wel een paar keer gezien dat dezelfde dikke auto ook in de achtertuin stond, en ik verwacht niet dat ze die dan bij de dealer gekocht hebben of überhaupt gekocht. Goed Polen is wel erg mooi, vlak maar ook zeker heel ruw. Echt iedere Pool keek mij verbijsterd aan van wat doe jij hier, alsof ze dachten dat ik verdwaald was haha. Ik ben onderweg heel veel mooie wegen tegen gekomen.

Terwijl ik met mijn maatje Stef aan het bellen was passeerde ik een spoorweg overgang, ik werd meteen met motor en al gelanceerd. Door mijn rijervaring en het niet schrikken ving ik de plotse sprong rustig op en schoot in de lach, en vertelde Stef hoe Slecht de wegen hier waren. Hierop dus besloot ik het gesprek te beëindigen. En zag al snel dat vele mensen paddenstoelen aan het plukken waren, en dan niet van die kleine nee nee deze waren van serieuze formaat en ook nog eens eetbaar. Ik ging mijn reis voortzetten Tsjechië om Praag te bezoeken!

Tsjechië-Praag

Aangekomen in Tsjechië vielen mijn ogen wederom weer eventjes dicht, de km-stand stond inmiddels op 1100km en dat enkel met een dutje! Niet veel later was het Tijd voor een powernap! De omgeving was weer zeer mooi, te vergelijken met de Eifel aan bochten werk. Aangekomen in Praag raakte ik ook hier enorm veel tijd kwijt. Maar dat maakt helemaal niks uit! Geloof mij deze grote steden zijn echt de bom, bijna alle kleine steegjes door gereden om er uiteindelijk achter te komen dat je al 3 uur rondjes rijdt haha. Hoppa het doel was bereikt de 2 steden bezocht en de navigatie ingesteld om naar huis te gaan, wauw nog 850km…… maak je borst maar nat!

Auf dem Weg nach Hause

Ik had inmiddels 1250km in 24 uur afgelegd, iets wat netjes was al zeg ik het zelf. Ik besloot echter de tent pas op te zetten als de teller op 1600km stond. Dit zou  3 tankstations voor koffie en broodjes en tanken nog in beslag nemen, de benzine werd nog een leuk verhaal haha. Je betaald dus met kronen in Tsjechië, en ik leg euro’s neer nou de oude vrouw helemaal in de stress no euro no euro! Kronen! Oké oké stress…. Mijn nieuwe bankpas had ik wel bij maar nog helemaal niet gebruikt! Dus die werkt dan toch eigenlijk niet? Toch wel! Ik geef die vrouw spontaan als ik ben een high five,  waarop ze zei ”you are a good men”. Ik vervolgens grappig vragen om de wc sleutel, want ik moest zo nodig!!! Vervolgens bedenk ik me, ik wil koffie en nu me bankpas werkt wil ik me eerste kopje koffie alvast nuttigen, die vrouw keek mij aan en was meteen weer in de stress no no bankcard please… waarop ze besloot dat ik de mars en de koffie van haar kreeg.

Ik stapte de motor weer op en kwam zo op weggetjes die leken op die van de Eifel, enkel had ik alle verlichting nodig die er op de r1200gs Adventure zat want het was alweer donker! En dan ineens die ene lange saaie rechte Provincialeweg naar de Duits grens waar de inhalende auto’s me om de oren vlogen, en dan kijk je naar de berm en zie je dat er heeeeeel veeel mensen hier de dood gevonden hebben. Je gaat dan toch beetje nadenken, en dan ook ik knijp um dan wel een beetje gezien hoe de inhaalmanoeuvre hier gaan. Ze halen hier meteen 15 auto’s in met een blinde bocht!

Goed ik kwam aan in Duitsland en ik ontspande weer helemaal. Nu weer op de donkere landweggetjes met veel vossen, zwijnen en hertjes! maar volgens mij vonden ze mijn motor niet mooi en kwamen dus geen kijkje nemen! Het was alweer half 1 en zag in de verte een tankstation die nog open was, yes! Ik had honger en zin in koffie! De jonge dame had nog broodjes over die ik voor 1,50 per stuk kon kopen ik geef haar 5 euro en zeg 3 broodjes en 1 kop koffie, ze lachte en zei deal! Nog wat sigaretjes gerookt met haar, zei aan de ene kant van het glas (nee ze heeft niet dat ene beroep!) en ik aan de buitenkant. Doen ze wel slim 24 uur open maar een overval zo voorkomen! Er kwam nog een dronkenlap bij mij staan en zag een Nederlands kenteken, echter verschoot de beste man toen ik heb in het Duits allerlei vragen stelde haha.

Ik ben weer verder gereden en bedacht, we gaan een plek zoeken. Leuk dat donker rijden maar in het licht zie je ook nog eens iets mikeeey! Zoekende naar de juiste plek vond ik deze vrij snel, ik zag een weggetje naar boven en dacht yes dit word um, ik zat inmiddels al 36uur op de motor met maar 2 kleine dutjes! Tent neergezet biertje gedronken en meteen aangeschoten alsof ik er al 5 op had haha. S ’morgens om 8 uur opgestaan opgeruimd en wat gegeten, verder bleef de omgeving vooral heuvelachtig en mooi!

Ik heb nog beetje genoten en weer eens live gegaan op facebook wat ik trouwens vaker gedaan had in deze trip.  De route naar huis op mijn gemakje gevolgd. ik kwam rond 5 aan op de markt in Eindhoven, om eens een echte grote hamburger te eten en mijn wel verdiende witbier!

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik?  Het was echt een soort van mini vakantie en dat in 48 uur.

 

Groetjes Mike On The Bike

About Author

Ik hou zoveel van motorrijden, via deze weg neem ik jullie mee. Via Facebook, YouTue en deze pagina deel ik de avonturen die ik tijdens mijn trip beleef. Maar wat ik het belangrijkste van alles vind dat jullie moeten weten? Ik ben net als jij je ook maar gewoon een mens en dit laat ik je graag zien.

Leave A Reply