Valentino Rossi | Italiaan | 1979 | Yamaha | 46 | ‘The Doctor’Valentino Rossi

Valentino Rossi kwam in 1996 bij de MotoGP. Met zijn natuurtalent voor de motorsport en zijn aantrekkelijke charisma maakte hem al snel een grote publiekslieveling. De opmerkelijke carrière van de negenvoudig wereldkampioen wordt gekenmerkt door het zetten van nieuwe records. Zo is Valentino de enige rijder in de historie van de motorsport die zowel de 125, 250, 500 en MotoGP titels wist te winnen.

De Italiaan domineerde de MotoGP viertakt-series op de Honda RC211V, maar maakte in 2004 de overstap naar Yamaha. In dat jaar won hij de openingswedstrijd in Zuid-Afrika, dat maakte hem de tweede rijder ooit die een opeenvolgende race met verschillende fabrieksteams wist te winnen. In 2011 stapte Valentino Rossi over naar Ducati, die op dat moment grootte moeite had om het hoge niveau van de Japanse motoren te evenaren. Rossi leek niet op zijn plek bij de Italiaanse werkgever en maakte in 2013 zijn rentree bij zijn geliefde Yamaha.

In 2014 begon Rossi met de nieuwe manager Silvano Galbusera, hij veranderde zijn rijstel, herontdekte zichzelf en verbeterde zichzelf. In het seizoen 2014 pakte ‘The Doctor’ twee overwinningen, 13 podiumplekken en eindigde twee in het klassement. Ook tekende hij in dat jaar, op 35 jarige leeftijd, voor nog twee jaar langer bij Yamaha met de ambitie nog één keer wereldkampioen te worden.