Zo ziet de nieuwe ‘onopvallende’ flitspaal eruit

0

De overheid heeft iets nieuws; de onopvallende flitspaal. Hou zou minder moeten opvallen en daardoor effectiever zijn. 

Onopvallende flitspaal is test

Aankomende weken gaat de politie testen met een nieuw soort flitsapparaat; de zogenaamde onopvallende flitser. Hij is wat lager dan de gewone flitspaal waardoor hij minder goed te spotten zou zijn. Maar om nou te spreken van onopvallend is misschien wat veel gezegd.

De nieuwe flitspaal is officieel een mobiele flitser. Hij moet het zwarte Volkswagenbusje achter de vangrail gaan vervangen. De flitser is gebouwd in een aanhanger en ziet er uit als een soort B52 bommenwerper. Hij kan zes dagen op locatie blijven staan, voordat de accu leeg is. Daar zou het door zijn exotische vorm van de radar van de weggebruikers moeten verdwijnen.

Proefperiode op de A76

De komende tijd wordt de nieuwe mobiele filter getest langs de A76 bij afslag Nuth. Volgens de politie is het apparaat ontwikkeld om extra dienst te doen bij wegwerkzaamheden en bij rode kruizen boven het wegdek. Na de testperiode op de A76 gaat de aanhanger door naar Groningen. Ook daar gaat hij dienstdoen tijdens wegwerkzaamheden.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply