MOTORBEURS 2018: de 5 meest opvallende motoren

0

Afgelopen weekend vond de Motorbeurs Utrecht 2018 plaats. De grootste motorbeurs van Nederland, en traditiegetrouw de start van het nieuwe motorseizoen. We gingen samen met onze huisvlogger Mike on the Bike een rondje langs de stands; op zoek naar de 5 meest opvallende motoren van de Motorbeurs 2018.

1. BMW K1600 Grand Americabmw k1600 grand america

We kennen de K1600 van BMW al, maar met de nieuwe Grand America wil BMW de directe concurrentie aangaan met de Honda Goldwing. Een ultraluxe toermotor waarbij comfort maximaal prioriteit behoeft. Dit slagschip is van alle gemakken voorzien, je rijdt hier zonder problemen van Oost- naar West-Amerika. Met 160pk en 175Nm koppel is er vermogen genoeg aan boord. Wel is de topsnelheid (vanwege te koffers) begrensd op slechts 162 km/h. Qua gewicht is deze kiloknaller behoorlijk vergelijkbaar met de Goldwing, 364 kg schoon aan de haak. Met een vanafprijs van €30.134 zit hij ook wat kosten betreft redelijk dicht tegen de Goldwing aan. Let wel op, voordat jouw K1600 is uitgerust met alle opties die je wil hebben, ben zo 10k verder.

2. Ducati Panigale V4Ducati Panigale V4 specs prijs 2018

Een nieuw tijdperk voor de straatlegeale superbikes. De Ducati Panigale V4 is (naast de Desmosedici GP) het eerste productiemodel met een V4 motorblok. Of je het er nou mee eens bent of niet, krachtig is het nieuwe blok zeker. Standaard levert de Panigale V4 214 pk en met een Akrapovic race uitlaat wordt de cijfers opgekrikt naar 226 paardenkrachten. Geen andere superbike kan tippen aan dergelijke krachten. Alle (overige) specificaties lees je in de link. Met een prijskaartje vanaf 26.190 euro is hij allerminst goedkoop, maar echte liefde mag best wat kosten.

3. Harley-Davidson Iron 1200 (motorbeurs primeur)Harley Iron 1200

Yes, een wereldprimeur op de Motorbeurs Utrecht 2018. Daarvoor moeten we stand van Harley. Daar staat namelijk de hagelnieuwe Harley-Davidson Sportster Iron 1200. Een nieuwe Sportster met het 1200cc motorblok, monoseat, zwarte afwerking en fraai retro tankje. Dat alles voor een zeer scherpe € 13.200!

4. Yamaha NikenYamaha Niken 900 2018

Afgelopen winter presenteerde Yamaha de raarste motor ooit gebouwd: De Yamaha Niken. Ze namen ‘m ook mee naar de Motorbeurs 2018 zodat ook het Nederlandse publiek zijn ongezouten mening over de nieuwe driewieler kon uitstrooien. Hoewel de Niken 3 wielen heeft, is het toch echt een motor; je moet er namelijk een volledig A-rijbewijs voor hebben. Mooi is hij zeker niet, maar daarom niet minder bijzonder. Hulde voor de lef en de techniek. Wil je ‘m hebben? Wees er snel bij want er komen er maar 5 naar Nederland. Geschatte kosten voor de Niken is €20.000,-.

5. Kawasaki H2 SXKawasaki H2 SX 2018

Al eerder schreven we over de nieuwe Kawasaki H2 SX. Deze nieuwe Busa-killer heeft namelijk hetzelfde motorblok als de H2 R, goed voor een topsnelheid van 400 km/h. De Kawasaki H2 SX is echter wel straatlegaal en is geschikt gemaakt voor op hoge snelheid lange afstanden afleggen. Deze versie heeft 200pk en zelfs de mogelijkheid om koffers te bevestigen. Lekker als je een lang weekend Duitse Autobahn gaat doen.

Wat was voor jou de meest opvallende motor van de Motorbeurs 2018?

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply