Kawasaki H2R vs Formule 1 vs F16 en meer in ultieme dragrace

0

Is dit de ultieme dragrace? We hebben een privejet, een F-16 gevechtsvliegtuig, een Red Bull F1-auto, een Bombardier Challenger 605, een Tesla Model S-racer, een Aston Martin Vantage, een Lotus Evora 430 en een Kawasaki H2R. Allemaal staan ze opgesteld op een landingsbaan. Wie is het snelst?

De ultieme dragrace

Tijdens het Teknofest in Turkije besloten ze een ultieme dragrace te organiseren. Bij deze eerste editie van het techniek festival werden een aantal ultieme voertuigen op een rijtje gezet. Twee vliegtuigen, één Formule-1 wagen, vier supercars en één motor met 300 pk.

De oud-supersortkampioen Kenan Sofuoglu bestuurt de Kawasaki H2R. Deze motor is met zijn 300pk de krachtigste productiemotor ooit gebouwd. Goed voor een razendsnelle acceleratie.  Toch heeft hij geen misselijke concurrentie. Want er zijn niet alleen een paar snelle vierwielers opgetrommeld, ook vliegtuigen nemen deel.

We weten dat de Kawasaki H2R een topsnelheid van 400 km/h kan aantikken. Dat deed dezelfde Kenan Sofuoglu twee jaar geleden. Maar kan hij nu weer winnen?

De race

Deze korte video laat de race zien tussen al dit motorgeweld.

Hele video van de dragrace

Uitslag: F1 auto vs H2R

De Kawasaki H2R gaat razendsnel van start. Alleen de RedBull Formule 1 auto kan tippen aan de waanzinnige acceleratie. Op de finish scheelt het niks, maar weet de Kawasaki H2R als eerste over de streep te knallen. Vlak achter hem volgt de F1 wagen. Als de race wat langer was geweest had de F16 de wedstrijd gewonnen, nu werd het gevechtsvliegtuig derde.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply