Circuitrondje meeblazen met de nieuwe Ducati 939 Hypermotard SP

2

Ducati vernieuwde dit jaar haar volledige Hyper gamma. Daar vallen onder de ‘gewone’ 939 Hypermotard, de Hypermotard SP én de Hyperstrada. De nieuwe Ducati 939 Hypermotard SP is met zijn Öhlins vering en massa’s carbon het veruit sportiefst van het trio. Wat met zijn semi-slicks banden behoorlijk uitnodigt voor een rondje knallen op het circuit.

Ducati 939 Hypermotard SP specs

Wat maakt de SP bijzonder ten opzichte van het normale model? Je krijgt immers evenveel pk’s (113) en precies het zelfde rijwielgedeelte. Het zit ‘m voornamelijk in de uitrusting. Zo is de SP voorzien van gesmeden Marchesini velgen die zorgen voor een flinke gewichtsbesparing. Het beste van Öhlins zorgt voor stijve vering die het circuit niet schuw is. Kleurstelling maakt het feestje af want met de witte accenten is de SP eenvoudig te herkennen. Optioneel doch noodzakelijk is de titanium uitlaat van Termignoni die zorgt voor het onvervalste Ducati geluid.

“Hyper”

De Hyper-serie is door Ducati ontwikkeld als pure fun-bike. Veel koppel (97.9 Nm), veel wheelies en af en toe zelfs een beetje driften. De Hypermotard is er voor gemaakt. Met de extreem rechte zithouding is het besturen van de motor eenvoudig en overzichtelijk. Hoewel op hogere snelheden het windhappen op de loer ligt. Gelukkig voor deze mietjes de Hyperstrada gebouwd; voorzien van windscherm, laag zadel en koffers. Voor de extremen onder onder ons is er de (dure) SP. Voor de ‘doe maar normaal’ types is de gewone Ducati 939 Hypermotard de beste keuze.

Circuit

Ja hij heeft circuitklare banden. Ja hij heeft circuitklare vering. Ja hij heeft circuitklare ‘looks’. Maar nee het is geen circuitmotor. Tenminste, niet als je er alleen bent om scherpe tijden neer te zetten. Wel als je er bent om gegarandeerd fun te hebben. Dan moet je nu naar de dealer rennen om deze Ducati 939 Hypermotard SP aan te schaffen!Ducati 939 Hypermotard SP

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Stag Iaire on

    Mooi voer voor Evernote 😉 Binnekort ben jij ook aan de beurt met de Hypermotard 939 toch?!

Leave A Reply