Nieuwe Arai TT Isle of Man 2016 helm onthuld

0

Traditiegetrouw komt helmenfabrikant Arai met een special edition TT Isle of Man helm. Vandaag werd het 2016 model onthuld.

De nieuwe special edition Arai RX-7V Isle of Man 2016 helm refereert aan de meest iconische straatrace aller tijden. De lange samenwerking tussen de TT en Arai wordt traditiegetrouw gevierd met een speciale helm waar ieder jaar weer een nieuwe versie van verschijnt.

Het Arai RX-7V ontwerp is gemaakt door Aldo Drudi, de man achter de meest geniale helmen van onder andere Valentino Rossi. De in het zwart-rood-wit gehulde 2016 Isle of Man edition is uitgerust met het herkenbare Triskelion driepoot logo dat onlosmakelijk verbonden is met het jaarlijkse evenement en de tekst “Ellan Vannin”, dat Isle of Man betekend in de taal die er op het eiland gesproken wordt. Achterop de helm is het parcours van de race afgebeeld, zodat je te allen tijden de route kan checken. Toch handig mocht je verdwaald raken op het eiland.Arai TT Isle of Man 2016 helm

Wat betreft technische details is de RX-7V de opvolger van Arai’s RX-7 GP. Een helm die gebruikt wordt op het hoogste niveau van het motorracen zoals tijdens de Isle of Man en MotoGP. In samenwerking met coureurs als Pedrosa, Hayden, Viñales en Michael van der Mark is de nieuwe RX-7V ontwikkeld met de filosofie een zeer veilige en aërodynamische helm te produceren. Helemaal nieuw is het VAS systeem, wat inhoud dat het vizier tijdens het openen verschuift. Het draaipunt daalt op die manier 24 mm zodat de zijkant van de helm nog sterker en gladder gemaakt kon worden. Uiteraard is de helm ook voorzien van een Pinlock vizier (anti-beslaan systeem) en veiligheidskeurmerken ECE 22-05 en SNELL.

Ga jij binnenkort ook het circuit op? Dan maak je met deze Arai TT Isle of Man 2016 helm zeker een goede indruk en mocht je toch per ongeluk tegen het asfalt smakken dan beschermt niks beter dan de RX-7V. Hebben? Bestel de Arai RX-7V Isle of Man TT 2016 (limited edition) hier, dan wordt de helm in juni thuis afgeleverd want pas dan wordt de Isle of Man helm beschikbaar. Er moet trouwens wel eerst even €1.099,- worden afgetikt. Maar dan heb je ook wat!

Meer Isle of Man nieuws check je hier.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply