TORNADO III ZERO-50; exclusieve versie van de Suzuki GSX-R1000

0

Zegt de naam Yoshimura je iets? Nee? Dan praten we je even bij. Het Japanse tuningsbedrijf heeft namelijk de ultieme versie van de Suzuki GSX-R1000 gebouwd. En die willen we graag met jou delen.

Yoshimura: een introductie

Het Japanse Yoshimura Motors opende zijn deuren in 1954. Er was in die tijd nauwelijks iemand te vinden die verstand had van het het tunen van motorblokken. Meneer Pop Yoshimura zag een gat in de markt en ging aan de slag. Dat bleek een succes want vandaag de dag is Yoshimura companies een grote naam in Japan op het gebied van motorontwikkeling en motoruitlaten. In 2004 bestond het bedrijf 50 jaar, een mooie gelegenheid om iets speciaals te doen dus.

TORNADO III ZERO-50

Het werd de super exclusieve TORNADO III ZERO-50. Een ultiem pareltje om te laten zien wat het bedrijf allemaal in huis heeft. En dat is nogal wat. Technische specificaties zijn ongekend. Zo’n beetje alles binnenin het motorblok is vervangen. Compressieverhogende zuigers, aangepaste in- en uitlaatpoorten, aangepaste krukas, zelf ontwikkeld (titanium) uitlaatsysteem en ga zo maar door.TORNADO III ZERO-50

Specificaties

Veel informatie over de Tornado III Zero-50 is helaas niet bekend. Maar wat we weten delen we. Zo zijn er 10 pk’s toegevoegd (totaal 175 pk) aan het vermogen, is de premium vering afkomstig van niemand minder dan Öhlins, remgedeelte komt onder de verantwoording van Brembo. De buitenkant van dit beest is volledig van carbon, benzinetank van ultra licht aluminium. Totaalgewicht is niet bekend, maar die zal met deze specificaties niet hoger dan 180 kilogram zijn. TORNADO III ZERO-50

Exclusief

Om de boel een beetje exclusief te houden zijn er slechts 5 van deze machines gebouwd. Allemaal zijn ze verkocht dus de kans om er eentje op Marktplaats tegen te komen is redelijk klein. Ooit gingen ze over de toonbank voor 8 miljoen Japanse Yen (nu €68.000,-). Inmiddels zullen ze ongetwijfeld een paar keer over de kop zijn gegaan.

Actievideo

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply