Custom Victory Gunner is Tattoo Projects moderne krachtpaster

0

Hoewel Victory nog maar achttien jaar bestaat, heeft het haar wortels al stevig in de Amerikaanse cultuur verstrengeld. Hun eigenzinnige interpretatie van de moderne cruiser (uiteraard met dikke V-Twin) slaat aan.

Toch blijft het voor veel Amerikanen lastig iets te kopen dat jonger is dan de geboorte van hun land, of waar Harley-Davidson op staat. Rudy Banny, eigenaar van Tattoo Projects wilde daar graag iets aan doen.

victory-gunner-3.jpg

Tattoo Projects verdient geld met het maken van creatieve campagnes, zo ook voor Victory. Maar als de mannen van Tattoo een dagje niks te doen hebben, bouwen ze custom motoren. Zo kreeg Rudy op een dag een nagenoeg nieuwe Victory Gunner in handen. Het plan voor een nieuwe custom was snel gemaakt: Victory’s moderne krachtbron in combinatie met een authentiek ontwerp.

victory-gunner-1.jpg

Vanaf de achterkant werd de motor opengewerkt, het subframe moest wijken voor een handgemaakt aluminium exemplaar om zo het brat-café-style zadel te installeren. De accu en wat elektronica kwamen hierdoor lelijk in de weg te zitten. Bij de lokale leerbewerker werd de oplossing gevonden: een op maat gemaakte leren tas die dienst ging doen als nieuw onderkomen voor de accu.

victory-gunner-4.jpg

Aan de voorkant van de motor werden de GSX-R voorvorken gemonteerd, afgewerkt met een 16 inch aluminium spaakvelg en dubbele schijfremmen. Oh en die enorme banden, dat zijn Firestone’s infamous Deluxe Champions. Benzinetank en spiegels vinden overeenstemming in de traanvormige gedaante. De tank is van ruw onbewerkt metaal, die de Victory zijn nostalgische uitstraling. De dikke roestvrijstalen uitlaatdempers zetten deze uitstraling om in het doffe V-Twin geluid.

victory-gunner-8.jpg

Tattoo Projects laat zien dat een moderne uitvoering van het Amerikaanse Icoon ook de uitstraling van een echte klassieker kan hebben, in combinatie met een hypermoderne krachtbron.

Foto’s: BikeExif.com

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply