Unieke Yamaha XT550 Boardtracker te koop in Nederland

0

Een motor in de schuur willen staan waarvan je zeker weet dat er geen tweede bestaat? Deze Yamaha XT550 is omgebouwd tot unieke Board Tracker. Eigenlijk is alleen het motorblok nog origineel.Yamaha XT550 Boardtracker

Van Yamaha XT tot Board Tracker

Maarten Poodt man zijn oude Yamaha XT550 en trok hem vervolgens volledig uit elkaar. Wie deze verbouwde machine nog herkent als XT verdient een compliment. Want alleen het motorblok en de wielbasis is nog als origineel te herkennen.

Er werd een nieuw frame gemaakt met nieuwe, precies passende benzinetank. Ook de achterbrug, vering, voorvork, wielen en zadel werden volledig custom made voor dit project. Zo’n beetje alles aan deze motor is bijzonder, maar ons oog wordt als eerste getrokken door de voorvork. Deze paralel geveerde wigvormige vork doet denken aan een vooroorlogse Harley en is door Maarten zelf gemaakt.Yamaha XT550 Boardtracker

Ook het frame is eigenhandig gefabriceerd. De Boardtracker werd vakkundig omgebouwd tot hardtail en mist daarmee demping aan de achterkant. Maar waarschijnlijk zou je deze motor toch al niet rijden vanwege comfortabel toeren.

Bijzonder is dat de benzinetank in het frame is gemaakt. Zo blijft de ‘naakte’ look van de motor ultiem gewaarborgd. Hoewel de benzinetank slechts een inhoud van 4 liter is, kan er toch 100 km op één tank gereden worden.

Rollen doe je met behulp van de 21 inch spaakwielen met zowel een trommelrem voor als achter. Daarop zijn nieuwe Metzelder White Wall banden gemonteerd, met de klassieke witte kraag.

Tot slot de uitlaat; ook deze is custom gemaakt én voorzien van een heuse onzichtbare Db-killer. Yamaha XT550 Boardtracker

Te Koop

Deze bijzondere motor staat nu te koop. Eigenaar en bouwer Maarten Poodt van Yellowrider is toe aan een nieuw project, en wil daarom zijn Boardtracker graag een nieuwe eigenaar geven. Het blok is volledig gereviseerd en voor de rest is zowat alles nieuw gemaakt. De motor gaat weg voor een goed bod en je kan contact met Maarten opnemen via zijn Facebookpagina. Dus als jij opzoek bent naar écht wat bijzonders, moet je zeker eens langs gaan om een proefritje te maken. Bekijks gegarandeerd!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply