Roland Sands bouwt dikke custom Yamaha MT09

0

Volgende week komt Yamaha met een nieuwe MT09, ter ere daarvan hebben de Japanse motorbouwers een speciale Yard Built campagne opgezet. De dikke custom Yamaha MT09 van Roland Sands Design is daar onderdeel van.

Deze gave custom zou gebasseerd zijn op het productiemodel dat we naar alle waarschijnlijkheid volgende week op de EICMA gaan zien. De Amerikaanse custombouwer mocht zich op het nieuwe model werpen, ter ere van Yamaha’s Faster Sons. Maar de details over deze neppe retro-campagne zullen we je besparen.

Rolands Sands bouwde de MT09 om naar een klassieke tracker met een vette knipoog naar Yamaha’s roemrijke race verleden. De befaamde Kenny Roberts diende als inspiratiebron. De Amerikaan won als eerste man van zijn continent een wedstrijd in de Grand Prix Motorcycle Racing, beter bekent als de MotoGP.

De driecilinder werd in een licht aluminium frame gelepeld. Tank, kontje, inlaatstukken, spatbord en nummerplaat werden opnieuw ontworpen. De motor werd geschoend met gesmede aluminum wielen met rubber van Dunlop. RVS uitlaatdempers van Two Bros Brothers produceren het ultieme geluid. Radiale remklauwen zorgen voor uitstekende remkracht en demping wordt geregeld door premium setje Öhlins.

 

Er is meer goed nieuws, want mocht je gek zijn van het nieuwe ontwerp van Roland Sands kan je ook jouw nieuwe MT09 ombouwen naar deze geel-zwarte racer. Dan hoef je voortaan niet meer kwijlend naar je scherm te staren, maar worden in plaats daar van hele avonden in de garage gespendeerd, kijkend naar de imponerende lijnen van jouw eigen design fiets. Het kitje zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn, maar dan heb je wel een onvervalste Yamaha RSD. Gaaf!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply