Eleven 22’s Ultieme Rat Rod Racer

2

De mannen van Eleven 22 houden van Tattoo’s, Design en Motorfietsen. Na jarenlange ervaring in customization besloten de heren dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging: het bouwen van de ultieme Rat Rod Racer.

Het begon allemaal bij een nette Suzuki GSX-750 ES uit 1986. Het motorblok bleek in orde en dus perfect voor de klus. Na het demonteren van de eerste onderdelen bleek het frame toch anders dan van te voren gedacht en dus konden de gemaakte schetsen de prullenbak in.

Maar de heren lieten zich niet uit het veld slaan en gingen aan de slag met kartonnen mallen. Op deze manier konden de verhoudingen perfect worden aangemeten. Nadat de mallen gereed waren kwam de slijptol in beeld. Alle onnodige poespas werd vakkundig verwijderd. Een kaal frame bleef over en het bouwen kon nu echt beginnen.Custom Rat Rod motor van Eleven TwentyTwo

Met de tank als beginpunt. Deze moest worden aangepast aan de mallen en bleek een van de meest tijdrovende klussen van het project. Nadat de tank van juiste vorm was voorzien kon de motor verder worden opgebouwd. Het blok kreeg een flinke onderhoudsbeurt en werd gehuld in een matzwarte coating. Velgen, achterbrug en voorvork werden in diezelfde kleur gespoten.

De motor begon al aardig te lijken op het plaatje in het hoofd van eigenaar Robbert. Met deze sterke basis werd de focus nu op de details verlegd. De voorvork werd verlaagd en voorzien van strakke clip-ons. Een oude Kawasaki koplamp, afgewerkt met iconisch rooster en de achterlichten van een Aprilia-scooter doen dienst als verlichting voor de custom GSX.

 

Voor het handgemaakte lederen zadel werd de moeder van Robbert ingeschakeld. Het leer is met veel gevoel voor subtiliteit afgestemd op de handvatten. De machine begon nu echt op een motor te lijken en de laatste hand werd gelegd aan het optimaliseren van de details.

De motor werd voorzien van diverse koperen details, de stofzuigerslang van een ZXR750 voor een extern luchtfilter en logo’s gelaserd uit kersenhout. Als allerlaatste werd de tank voorzien van een potje Eleven 22 eigen ‘Verweerd Groene’ verf. Uiteindelijk zijn de mannen ruim acht maanden bezig geweest met het bouwen van hun ultieme Rat Rod Racer. Dat is zeker niet voor niks geweest want de motor is inmiddels al verkocht en rijdt in Amsterdam en omstreken. Dus als je ‘m ziet, hou ons op de hoogte!

Ook een custom gebouwd? Stuur een mail en zie jouw eigen creatie terug op Motorfans.nl!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

Leave A Reply