Fraaie custom Honda CB 500 four uit eigen land

0

Normaal gesproken is Menno druk met special paintings voor motorfietsen, bij dit project besloot hij een uitzondering te maken en bouwde zelf vanaf de grond een custom Honda CB 500 four.

Het begon allemaal bij de aankoop van een oude Honda CB 500 four uit 1975 en een berg bijbehorende onderdelen. Het project verdween naar de achtergrond, bij gebrek aan tijd en inspiratie. CB 500 zijn veel verbouwde motoren en daarom wilde Menno graag iets anders doen met zijn nieuwe aanwinst.

Tussen het spuiten van motorfietsen (zijn dagelijkse bezigheid) door vormde de collectie onderdelen zich in het hoofd van Menno om tot een glanzende retro fiets, met geheel eigenzinnig design. De bouw begon met het frame, deze werd volledig kaal gemaakt en strak zwart gespoten.honda cb500 four frame

Vervolgens werden de Technoflex up-side-down voorvork en van het zelfde merk achtervering aan het frame gemonteerd. Ondertussen kreeg het 500cc viercilinder in blok een volledige revisie. Nadat het zo goed als nieuwe blok in het frame was gehesen, kon de motor verder worden opgebouwd.

Veel werk ging er in het nagenoeg versleten achterspatbord zitten. De modderbeschermer van een Harley-Davidson Electra Glide werd nieuw leven ingeblazen, compleet kaal geschuurd, geplamuurd en voorzien van een flinke laag verse lak. De nieuwe 16inch spaak-achtervelg, ook afkomstig van de Amerikaanse motorfabrikant, moest net als het spatbord flink aangepakt worden. Na veel bloed, zweet en tranen loonde het resultaat: fraaie metaalkleurige spaken met zwarte rand en dik rubber zorgen voor dé klassieke uitstraling.18mooi werk Kopie

Led achterlicht met geïntegreerde knipperlichten en dubbele koplamp zorgen voor de verlichting. Aan de voorkant werd de motor voorzien van spiegels met geïntegreerde knipperlichten, zodat de strakke lijnen gegarandeerd bleven. Het zitje is afkomstig van een donor Honda Goldwing. Wellicht dat bij de kenners dan een enorme zetel voor de geest wordt gehaald, dit is inderdaad het duo-zitje van het Japanse slagschip. Voldoet ook uitstekend als hoofdzadel.DSCF1468

Als finishing touch werden de fraaie uitlaten opnieuw verchroomd en kreeg het metaal (tank, spatbord, luchtfilter cover en windscherm) een fraaie Special Honda Candy Sunrise Flake Orange paintjob uit eigen huis.

Menno heeft maar kort kunnen genieten van zijn eigen custom Honda CB 500 four, want inmiddels is hij alweer verkocht en is Menno alweer begonnen aan een nieuw project op basis van een CB 750. We zijn nieuwschierig!

Benieuwd naar de speciale spuitwerken van Menno die hij in heel Europa levert? Check zijn website!honda cb500 four frame

Ook een custom gebouwd? Stuur een mail en zie jouw eigen creatie terug op Motorfans.nl!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply