Custom Ducati 900SS El Chupacabra

0

Jens Abel bouwde afgelopen jaar zijn eigen motorfiets. Na 14 maanden zwoegen was de custom Ducati 900SS El Chupacabra klaar. Zie hier het verbluffende resultaat.custom Ducati 900 ss

Abel rijdt al vanaf zijn 18e motor. Altijd had hij al een voorliefde voor de vintage stijl en hij besloot daarom vorig jaar om zijn eigen vintage Ducati te bouwen. Na een lichte crash tijdens een rit in de Italiaanse Alpen was de tijd rijp. Veel onderdelen van zijn 900SS waren bij de val beschadigd geraakt of afgebroken, voor Abel de perfecte mogelijkheid om eindelijk zijn droom na te streven.

custom Ducati 900 ssHet uiterlijk van de Super Sport werd grondig aangepakt. De nieuwe clip-ons met lage spiegels zorgen voor een gestroomlijnde look. De kuip werd door Abel zelf opnieuw gefabriceerd, waarbij de kleine koplamp direct in het oog springt. Ook het leren zadel is volledig met de hand gemaakt. De subtiele maar prominent aanwezige uitlaat maakt het plaatje helemaal compleet.

custom Ducati 900 ss

Ook wat performance betreft is het een en ander aangepast. Het gewicht is teruggebracht naar 170 kilogram. De custom Ducati 900 ss perst nu 85 paardenkrachten uit het L-Twin, 900cc motorblok. De topsnelheid ligt rond de 220 km\h. Meer dan genoeg want deze schoonheid zien we liever heel langzaam voorbij komen. Door nieuwe ontsteking en een supermoderne koppeling rijdt de Super Sport als een splinternieuwe fiets.

custom Ducati 900 ss

Mocht u zich al hebben verbaasd over het bijzondere dashboard, die is gemaakt door een bekende elektronicafabrikant. Sommige mensen gebruiken dit aparaat ook voor op de bank in bed of, maar Abel had een betere bestemming voor de Galaxy Tab 3.

custom Ducati 900 ss

Aan de achterkant wordt de 900SS verlicht door de rood-opgloeiende letters ‘Desmo’. Knipperlichten zijn verwerkt in het strak gepoedercoate frame. De legergroene kleur van de custom SS brengt alles samen tot een geheel. Helaas is deze schoonheid niet te koop, maar mocht u regelmatig in Duitsland rondrijden? Dan bestaat er de kans dat de El Chupacabra zomaar een keer voorbij komt rijden. De eigenaar, Jens Abel, rijdt de Duc namelijk het liefst iedere dag.

custom Ducati 900 ss

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply