Custom BMW R1100R door Wrench Kings wordt verloot

0

De Nederlandse custom bouwers Wrench Kings bouwden een BMW R1100R tot dikke scrambler. Het leukste is nog dat hij binnenkort (gratis) van jouw kan zijn. Eigenaar MotoShare gaat ‘m namelijk verloten.

Custom BMW R1100R

De BMW R1100R is het kleine broertje van de razend populaire GS. De motor is volledig ontwikkeld om zo comfortabel mogelijk lange afstanden af te leggen. Dat concept is helaas behoorlijk ten koste gegaan van de looks; want standaard is de R1100R echt niet om aan te gluren.

De mannen van Wrench Kings gingen ermee aan de slag. Zij wilden de essentie van deze motor behouden; namelijk comfortabel toeren over lange afstanden. Maar het design ging volledig op de schop. Want hoezo zou je niet lekker kunnen rijden met een motor die er wél gaaf uitziet?custom BMW R1100R Wrench Kings

De bouw

Joost, eigenaar van Wrench Kings, heeft het ontwerp gemaakt waarbij comfort en design hand in hand moesten gaan. De goede rijeigenschappen bleven dus behouden, het uiterlijk moest echter volledig worden aangepakt. Het zadel is behouden gebleven, maar werd voorzien van een nieuwe bekleding. Een breed en hoog stuur zorgt voor een fijne zithouding en maximale controle over de motor.

De originele tank bleef ook behouden, maar werd voorzien van een fris kleurtje. Nieuwe kleinere spatborden zorgen ervoor dat de motor veel minder lomp oogt. De nieuwe spaakwielen maken de scrambler-look helemaal compleet. Het geluid is minstens net zo belangrijk als de looks van de motor. De Dominator uitlaat zorgt voor een fenomenale boxerroffel.

Zelf rijden

Leuk is dat je deze motor ook zelf kan rijden. MotoShare, opdrachtgever voor de bouw, heeft de BMW namelijk gewoon op hun platform staan. Dat betekent dat de R1100R door iedereen gehuurd kan worden. Kosten daarvoor bedragen 99 euro voor 24 uur. Let wel op; er zijn maar 120 tickets beschikbaar.

Nieuwe eigenaar

Want na die 120 tickets wordt de motor verloot onder iedereen die hem een keer gehuurd heeft. Naast een dagje rijden op een coole custom kan je dus ook zomaar trotse eigenaar worden van deze dikke fiets. Je moet nog wel even geduld hebben want de winnaar wordt pas op 3 januari 2019 bekend gemaakt.custom BMW R1100R Wrench Kings

Foto’s zijn gemaakt door Bas Duijs

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply